Young Buddhists Nederland

Workshops Young Buddhists

Voor wie?

Ben je jonger dan 35 jaar en geinteresseerd in boeddhisme? Dan zijn de Young Buddhist workshops op zondag misschien iets voor jou! Deze workshops zijn speciaal voor iedereen die jonger is dan 35. Ervaring met boeddhisme of meditatie is niet nodig!

Wat?

Via reflectie, interactive oefeningen, discussie en meditatie onderzoeken we hoe boeddhistische ideeen ons leven kunnen verrijken. Iedere workshop heeft te maken met een ander onderdeel van het boeddhistische systeem van beoefening. De workshops zijn dus te volgen als reeks of cursus, maar je kunt ze ook individueel volgen.

Waar en wanneer?

De workshops worden gegeven in het Boeddhistisch Centrum Amsterdam, op Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam. Ze vinden maandelijks op zondag plaats van 19 tot 21 uur. Een overzicht van eerstvolgende bijeenkomsten vind je hieronder. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel via Facebook of mail: ybnederland@gmail.com.

Je bent van harte welkom bij een van onze gezellige en verdiepende avonden te zijn en neem gerust vrienden mee!

Eerstvolgende workshops:

Zo 14 april: Een roze bril? – het effect van positiviteit.

Zo 19 mei: In en uit de sleur – verandering in gang zetten.

Zo 16 juni: De superheld in jou – jezelf overstijgen.

Meer over de workshops:

Zondag 14 april: “Een roze bril” – het effect van positiviteit

Deze workshop gaat over het ontwikkelen van positieve emoties. We kleuren onze bril roze, maar blijven scherp kijken.

Iedereen die wel eens verliefd is geweest, weet hoe positieve gevoelens je ervaring van de wereld kunnen kleuren. Opeens lacht iedereen naar je en schijnt de zon, maar hoe werkt dat precies? Wat is het effect van positiviteit op jezelf en de wereld? Zijn er ook andere manieren dan verliefdheid om toegang te krijgen tot deze positiviteit? Hoe voorkom je dat je door je roze bril de werkelijkheid niet meer goed ziet?

Zondag 19 mei: “In en uit de sleur” – verandering in gang zetten

Deze workshop gaat over het in gang zetten van de veranderingen die jij wilt. Vanuit het concept ‘spirituele dood’ belichten we dit onderwerp.

Wanneer je dag in en dag uit hetzelfde doet, kan het leven aanvoelen als een sleur. Je doet wat je altijd doet en het lijkt soms alsof je in cirkeltjes rond blijft draaien. Gewoontes waarvan je weet dat ze niet het beste in je naar boven halen, zijn toch moeilijk te doorbreken. Hoe werkt dit precies en hoe doorbreken we deze patronen? In het boeddhisme wordt uitgegaan van continue verandering. Alles is altijd aan het veranderen en jij dus ook. Hoe zet je dit in om je leven te sturen in de richting die jij wilt?

Zondag 16 juni: “De superheld in jou” – jezelf overstijgen

Deze workshop gaat over ‘spirituele wedergeboorte’, oftewel de verschijning van je betere zelf.

Soms sta je te kijken van je eigen daadkracht, vriendelijkheid of vergevingsgezindheid. Waar haal je dan de kracht of wijsheid vandaan? Jouw ‘innerlijke superheld’ heeft het dan overgenomen. Hoe kun je deze superheld – de persoon die je graag altijd wilt zijn – de ruimte geven en verder ontwikkelen? Hoe kunnen we onszelf en ons ego overstijgen?

Eerdere data/onderwerpen:

2/9 Voor altijd samen? – over liefdesrelaties
23/9 Waar er twee vechten – over ruzie en conflicten
21/10 Faal power – over faalangst
18/11 Dichtbij – over mentale en fysieke aanraking
16/12 Ik wil alles – over keuzestress
20/01 Kopen, kopen maar niet kijken – over consumptiedrang
24/02 “De dag plukt jou” – de buitenwereld binnen laten.
17/03 “Hallo schaduw” – je donkere kant ontmoeten.

Tijd: 19:00 – 21:00
Kosten: op basis van dana/vrijgevigheid (richtlijn € 5,-)
Aanmelden: via Facebook: /ybnederland, of kom gewoon langs!
Informatie/vragen: ybnederland@gmail.com

Plaats: Boeddhistisch Centrum Amsterdam (Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56).