Winterse dana voor jongeren in India

Het Future Dharma Fund heeft onze hulp gevraagd. Twee jonge ordeleden van Triratna in India, Vidyavardhini en Anomshur, werken hard aan het opzetten en ondersteunen van een Indiase jongerensangha. Hiermee zetten ze het werk voort dat ooit begon bij Sanharakshita en Dr. Ambedkar om de dharma en boeddhistische waarden te verspreiden in de Indiase samenleving. Zo dragen ze bij aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van jongeren in India, en aan de emancipatie van jongeren uit lagere kasten.

Het Future Dharma Fund wil tot en met 2023 het levensonderhoud en de onkosten van Vidyavardhini en Anomshur vergoeden, zodat zij hun werk voort kunnen zetten. Samen met het Boeddhistisch centrum Gent proberen we daarom deze winter 3500 euro in te zamelen om het werk van de Indiase jongeren te ondersteunen. 

Van 15 december tot 15 januari hebben we in de sangha van Gent, Arnhem en Amsterdam extra dana gevraagd voor dit jongerenproject! En we hebben maar liefst 5010 euro opgehaald!

Op zondag 16 januari was er een feestelijke zoommeeting als afsluiting van deze maand. We maakten kennis met Vidyavardhini (ze is één van de young buddhist coördinatoren), Manisha, Minal en Dishant. Het was hartverwarmend en het is telkens weer een heel echte, ware uiting van wat sangha kan zijn: een netwerk van vriendschappen, gedeeld door een gezamenlijke diepe wens om een kracht voor het goede te kunnen zijn in deze wereld.