Vollemaanavonden

De Boeddha en zijn leerlingen kwamen elke vollemaanavond samen in grote getale. Wij zetten die traditie voort door samen te komen in kleine getale in het centrum zolang het COVID-virus dit noodzakelijk maakt.  Maar we doen dat met de hele sangha in onze gedachten.

Het is nodig dat je je vooraf aanmeldt, er is plaats voor 6 mensen.  De avond begint om 19.30 en eindigt om 21.15 uur.  

Eerstvolgende volle maan avond activiteiten:

jan 28

Volle maan avond in het BCA

28 januari 2021 @ 19:30 - 21:00

Donderdag 28 januari:

Een avond waarin we naar een sutta luisteren, mediteren en een 7 voudige puja doen.
met Arthamitra

Het is nodig om je voor deze avond aan te melden (i.v.m. covid 19):

Zondag 1 november: 25 jaar Sangha Boeddhistisch Centrum Amsterdam

We vieren op deze vollemaandag sanghadag én het 25-jarig bestaan van Boeddhistisch Centrum Amsterdam. Met een tentoonstelling in centrum, meditatie in de ochtend van 11-13 uur, een zoombijeenkomst om 15.30 waarin we met elkaar herinneringen ophalen. aanmelden voor de ochtendmeditatie is zoals gebruikelijk via ochtendmeditatie@bcatriratna.nl.

Van 17.30-21.30 feestelijk samen zijn in de spiegelzaal van het W-G.  Op uitnodiging voor de sangha.

Donderdag 1 oktober  English: Talking the Dharma and moving the Dharma

Met Jayachitta en Parina 

Vollemaanavond valt samen met sangha avond en de week waarin we met Jayachitta op speelse manier exploreren wat ons lichaam ons vertelt over thema’s die ons bezighouden. 

We gaan in meditatie en met stil bewegen, werken met de vragen of thema’s die leven en/of  ter plekke opkomen.  Kijk voor meer informatie over de week met Jayachitta.

Deze avond is op basis van dana met een richtprijs van 20 euro,  je kunt ook meer of minder geven.

Woensdag 2 september: de 7-voudige puja

Met Arthamitra en Parina

De Nederlandse 7-voudige puja  is ooit vertaald uit het Engels. Door de jaren heen ontstond het idee om die vertaling nog eens door te lopen op taal, tekst en poëtische kwaliteiten.  Dat werk is nu afgerond en de 7-voudige puja “anno 2020” wordt vanaf nu binnen Triratna lage landen gebuikt.

Op deze vollemaanavond vertelt Arthamitra over dit proces, de keuzes die hij met anderen heeft gemaakt en we gaan de puja uiteraard ook met elkaar doen.