Sangha- (zomer)avond – 15 augustus

‘Qi Gong en meditatie met Gunabhadri’ (in de context van vollemaansavond)

In de maanden juli en augustus is er een speciaal zomerprogramma: leden van onze sangha verzorgen de donderdag avonden gebruik makend van hun persoonlijke expertise of interesse. Iedereen is welkom van 19:30 tot 21:30 uur.

Vanavond:
Qigong (eeuwenoude Chinese gezondheidsoefeningen) kan je helpen meer gewaar te worden van je lichaam en hoe je je lichaam beweegt. In Qi Gong (Chinees, letterlijk: oefening van energie of levenskracht) kun je energie al naar gelang de behoefte van het moment stimuleren of kalmeren. De harmonie die hier uit ontstaat vormt een goede basis voor meditatie en is goed voor de gezondheid.
We doen een aantal voorbereidende en Qigong-oefeningen, gevolgd door een zitmeditatie.

Manjudhi verwelkomt

Op zondag 14 juli hebben we Manjudhi (ex-Marjolijn) verwelkomd als ordelid. Ze was 3 maanden op retraite in Akashavana (Spanje) en tijdens die retraite is ze tijdens een ceremonie deel geworden van de Triratna Boeddhistische Orde. Haar naam betekent “zachtmoedige wijsheid”. 

Sangha (zomer)avond

‘creatief’…..met Tarodaya 
donderdag 18 juli, 19:30 – 21:30 u.

Deze avond staat in het teken van natuur, ecologie en ethiek. Tarodaya vertelt over haar ervaringen op dit gebied, er is ruimte zijn voor reflectie en uitwisseling.

Iedereen is welkom!

Zondag thema ochtend

zondag 7 juli, 10:30 – 12:30 u.
met Wineke en Matthijs

Allemaal hebben we wel eens vervelende gesprekken met partner, kind, of een vriend(in) etc. Zorgvuldig communiceren en kenbaar maken wat er werkelijk speelt bij je is een hele kunst. deze zondag 7 juli gaan we voor de 2e keer de methodiek “Geweldloos Communiceren” (Marshall B Rosenberg) oefenen. Je kunt situaties inbrengen tussen jou en een ander die we gaan ontleden om te kijken wat er daadwerkelijk tussen jou en de ander speelt. Een methode waarbij je minder probeert te oordelen en te verwijten en meer naar je eigen gevoelens en behoeftes probeert te kijken. Dit gaan we met zelf ingebrachte voorbeelden oefenen.
We starten om 10.30 en eindigen om 12.30 waarna er mogelijkheid tot lunch is.