BAM, Buddhist Action Month

Juni is ‘Buddhist Action Month’. Het thema dit jaar is: Lion’s Roar: Speaking up in a Troubled World.
Je kunt op de website van Triratna: The Buddhist Centre Online www.thebuddhistcentre.com informatie vinden over allerlei activiteiten. Vul in de zoekfunctie BAM in.

De Triratna Earth sangha organiseert op 20 juni van 11.00- 17.00 een dag gebaseerd op het werk van Joanna Macy met meditatie, discussie en een puja.

Voor het programma en de zoomlink: https://thebuddhistcentre.com/action/hope-and-faith-face-climate-and-ecological-emergency

Dhammapitika, voorzitter van Metta Vihara, gaat op 17 juni om 18.00 in gesprek met Gunaketu, die verbonden is aan het boeddhistisch centrum in Oslo, Noorwegen, over het thema “How do you speak about sustainability as a buddhist”?

Dhammapitika
Gunaketu

.

Where: https://us02web.zoom.us/j/292667136

Drie nieuwe ordeleden!

We zijn heel blij te kunnen mededelen dat Riet, Karin en Anna
op zaterdag 24 april 2021 op Metta Vihara zijn toegetreden tot de Triratna Boeddhistische Orde!

Riet heet nu Moksharuchi (zij die een verlangen naar vrijheid heeft)
Anna heet nu Hridayamaitri (zij wier vriendschap uit het hart komt)
Karin heet nu Abhayanetri (zij die leidt door onbevreesdheid)

Sadhu! Sadhu! Sadhu!


Retraite op Metta Vihara: ‘The Play of Now’?

In oktober vorig jaar zou Jayachitta in het BCA een weekend verzorgen rond meditatie en beweging. Dat kon toen i.v.m. corona niet doorgaan. Ook de retraite op Metta Vihara van 21 t/m 24 mei die Jayachitta zou leiden gaat helaas niet door….
Maar Jayachitta biedt verschillende online activiteiten aan de komende tijd, misschien dat daar iets interessants voor je bijzit? Neem een kijkje op haar website…