Links ter inspiratie

Op deze pagina beschrijven we een paar websites waar je veel informatie kunt halen omtrent Boeddhisme, Triratna en meditatie zoals podcasts, geleide meditaties, lezingen en naslagwerk.

Free Buddhist Audio   freebuddhistaudio.com/
Deze website wordt door Triratna beheerd. Je vindt er een schat aan begeleide meditaties, inleidingen over meditatie en veel lezingen over de boeddhistische leer. Het meeste is in het Engels. Lezingen in het Nederlands kun je via de zoekfunctie vinden door een van de volgende namen in te typen: Dhammaketu, Upekshadaka, Parina, Tarini of Arthakusalin.

The Buddhist Centre  thebuddhistcentre.com/
Naast introducties, lezingen en podcasts is er ook veel nieuws over de Triratna centra wereldwijd. Momenteel is er een groot aanbod online te vinden via toolkit for uncertain times (in het Engels)

Samen mediteren via ‘Zoom’
Als je het fijn vindt om samen met andere Triratna beoefenaars te mediteren (wereldwijd), dan kun je dat via ‘Zoom’ iedere dag op twee tijdstippen doen: om 8.30 en 17.30 uur.
De meditaties worden niet begeleid, je hoort alleen de belletjes en je ziet iedereen in zijn eigen kamer mediteren, als je af en toe even kijkt. Het is een bijzonder gevoel van verbondenheid. https://thebuddhistcentre.com/stories/toolkit/meditation/

De Drie Juwelen  de3juwelen.org/
Boeken van met name Triratna auteurs, vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands. Je kunt ze bestellen of downloaden. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Mocht je interesse hebben in vertalingen van Triratna publicaties naar nog andere talen zoals Pools, Turks of zelfs Russisch dan vind je hier meer informatie.

Gratis eBooks Windhorse Publications Nu de boekwinkel in het Boeddhistisch Centrum gesloten is, kun je rechtstreeks op de website van Windhorse Publications boeken over de Dharma en meditatie kopen. Meld je hier aan voor de Windhorse Publications nieuwsbrief  om elke week een link te krijgen naar een gratis eBook, en informatie over de maandelijkse uitverkoop van gedrukte boeken. Maak hier een gratis aanmeldingsaccount aan om 10% extra korting te krijgen op al hun boeken. In de komende maanden bieden ze gratis verzending aan voor alle bestellingen. Er is nooit een beter moment geweest om te lezen!

Retraitecentrum Metta Vihara
Metta Vihara betekent verblijfplaats van liefdevolle vriendelijkheid. Wij verwelkomen iedereen die op zoek is naar verdieping of meer zingeving in het leven. Ons retraitecentrum biedt een verstilde omgeving voor rust, eenvoud en tevredenheid.
Metta Vihara organiseert korte en langere retraites, geschikt voor beginners en voor meer ervaren retraitegangers. Er zijn laagdrempelige retraites met veel sociale uitwisseling, maar ook retraites waar verdieping en stilte centraal staan. Alle retraites worden begeleid door zeer ervaren mensen, die zich met hart en ziel inzetten voor het welzijn van de bezoekers.

Retraitecentrum Boeddhawierde
Een retraitecentrum in de rust en afgelegenheid van noord Groningen.
Klik hier voor de aankondiging van komende retraites.