Laat de sangha bloeien / Geef de dharma door

Geef het Boeddhistisch Centrum Amsterdam een toekomst met jouw vaste donatie

Wat is er nodig voor een bloeiende Amsterdamse sangha?

Het Boeddhistisch Centrum Amsterdam groeit en bloeit dankzij de vrijgevigheid van iedereen in de sangha. Waarschijnlijk geef jij ook al, in de vorm van tijd, donaties voor activiteiten en/of een periodieke gift. Dit waarderen we enorm, want zo help je ons de dharma door te geven.

Maar er is meer nodig. Dankzij een grote gulle gift uit het verleden kunnen we een voorzitter ondersteunen, die al haar energie geeft aan het centrum, en met geweldig resultaat. Daarnaast investeren we in het opleiden van ordeleden en vrijwilligers, en in een mooi aanbod van cursussen, studiegroepen en andere activiteiten. En we dromen van verdere groei van het centrum, met bijvoorbeeld een ordelid die activiteiten organiseert voor jonge mensen of een grotere ruimte waar we nog meer mensen kennis kunnen laten maken met de dharma.

Onze uitgaven en inkomsten zijn nog niet in balans en onze reserve raakt langzaam op. Om de ondersteuning van de voorzitter en andere bestaande kosten in de toekomst te kunnen dragen hebben we meer vaste inkomsten nodig. Daarom hebben we een doel gesteld: we willen onze jaarlijkse vaste inkomsten laten groeien van 12.000 naar 18.000 euro. Alles wat we daarbovenop ontvangen, kunnen we gebruiken om onze dromen te realiseren.

Help jij mee om onze vaste inkomsten te laten groeien?

> Je geeft op dit moment alleen dana als je hebt meegedaan aan een activiteit. 

Zou je ons naast je dana voor activiteiten een maandelijkse gift kunnen geven? Als iedereen die bij ons centrum is betrokken maandelijks 20 euro doneert, bereiken we ons doel! Maar minder of meer geven mag natuurlijk ook.

> Je geeft al maandelijks of jaarlijks dana, naast de dana die je geeft voor activiteiten.

Zou je ruimte hebben om je maandelijkse of jaarlijkse danabedrag te verhogen? Bijvoorbeeld naar 20 euro per maand? Als je al meer geeft en nog iets kunt missen, zou je dan willen overwegen om je donatie te verhogen, bijvoorbeeld met twintig procent?

Met een vijfjaarcontract krijg je een deel van je donatie terug van de belasting

Het BCA is een ANBI-instelling, dus je kunt jouw dana vanaf een bepaald bedrag aftrekken van de belasting. En het belastingvoordeel wordt nog groter als je een vijfjaarcontract afsluit voor een maandelijkse of jaarlijkse gift. Je kunt dan ruim 30 procent of meer van je volledige donatie terugkrijgen! Dit loont al vanaf een laag donatiebedrag. In het BCA en op onze website vindt je meer informatie over hoe dit werkt. Of vraag het onze penningmeester Gerda (Penningmeester@bcatriratna.nl) of iemand van het fondsenwervingsteam (Abhayanetri, Ditty en Max).

Onze bankgegevens

IBAN: NL98 INGB 0002 4983 34, Stichting Boeddhistisch Centrum Amsterdam Triratna