Wat is de sangha?

Iedere week komen we bijeen op een sangha-avond. ‘We’ dat zijn degenen die zich tot de regelmatige bezoekers van het Boeddhistisch Centrum Amsterdam (BCA). rekenen. Het programma van deze avonden is gericht op ontmoeten, met elkaar de dharma verkennen, vieren wat er te vieren is en meditatie. Steeds is er iemand die de avond leidt. Zolang het centrum nog beperkt open is in verband met de veiligheidsmaatregelen rond Covid-19 doen we deze avonden online. Als je je aanmeldt (info@bcatriratna.nl), krijg je daarvoor de inloggegevens.

Sangha verwijst naar de gemeenschap van monniken en nonnen die regelmatig bijeenkwamen in de tijd dat de Boeddha leefde. Sangha is een belangrijk aspect van boeddhistische beoefening. Elkaar zien, ontmoeten en met elkaar je boeddhistische beoefening bespreken is van grote betekenis in het spirituele leven. De Boeddha zei daarover zelf: ‘Vriendschap is het hele spirituele leven’. In het BCA willen we met elkaar die vriendschap mogelijk maken.

Eerstvolgende sangha avonden:

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland


Terugkijken en lezen over eerdere sangha-avonden:

Van 28 mei t/m 30 juni 2020 stond het programma in het teken van de Boeddhistische Actie Maand, een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar was het thema: Veganisme. Samen met de Vereniging voor Veganisme was er de mogelijkheid deel te nemen aan de Vegan Challenge, waren er avonden over ‘waarom zou je veganistisch worden’ en ‘hoe ziet het er dan uit’. Hieronder vind je filmpjes en andere informatie die we deze maand hebben gebruikt.

overzichtsinformatie

terugblik op 4 juni

tips voor recepten