Cursussen & workshops

Mindfulness the Buddhist Way (online)

Mindfulness vanuit boeddhistisch perspectief. Deze cursus wordt mogelijk in het najaar 2021 weer aangeboden.


Cursus:
De drie juwelen en meditatie

Ontdek de  drie juwelen die in deze cursus aan de orde komen:  de Boeddha, de Dharma en de Sangha. We bekijken, bespreken en onderzoeken elke avond één van de juwelen. Najaar 2021.

Studiegroep: Kantelpunten (bevrijding op het snijpunt van angst en moed)

Joan Halifax is een Amerikaanse zenleraar die o.a. bekend is geworden door haar werk met mensen in de laatste fase van hun leven. In Kantelpunten (Standing at the Edge) bespreekt ze welke problemen we tegenkomen als we ons inzetten voor anderen. Ze doet dit aan de hand van vijf thema’s: altruïsme, empathie, integriteit, respect en inzet, met compassie als overkoepelend principe. 

De cursus is volgeboekt. We maken een wachtlijst dus voel je vrij contact hierover op te nemen.

Cursus leren mediteren

Wil je ontdekken wat echt belangrijk is voor jou? Ben je benieuwd naar wat meditatie inhoudt en of het je meer rust kan geven? Dan is deze 4-weekse cursus wat voor jou. Najaar 2021 zodra het weer kan in het boeddhistisch centrum.

Introductiecursus boeddhistische ethiek en meditatie

We horen het om ons heen: er komt meer vrijheid, nu de COVID periode lijkt te eindigen. Hoe kun je met die vrijheid omgaan voor jezelf en in relatie tot anderen? Deze cursus sluit aan op de cursus Leren mediteren.

Bekijk hier de cursussen in de agenda:

Er zijn op dit moment geen evenementen gepland