COVID maatregelen BCA vanaf 15 november 2021

We zijn blij dat er, met de besluiten van de overheid en met het advies van de Boeddhistische Unie Nederland, in het boeddhistisch centrum nog steeds meditatie en cursussen mogelijk zijn.  En we zijn ons ervan bewust dat we samen moeten zorgen dat het BCA een veilige plek blijft. Vooralsnog vragen we aan niemand een QR-code of ander bewijs bij binnenkomst. We vertrouwen erop dat iedereen die binnenkomt verantwoordelijkheid neemt voor de veiligheid van zichzelf en anderen.

Hieronder vind je de maatregelen die we vanaf nu met elkaar willen volgen om besmetting te voorkomen.

Wat zijn de basismaatregelen die blijven?

. Was je handen of gebruik het pompje met desinfectans bij binnenkomst

. Afstand houden: 1,5 meter is nog steeds het meest veilig. Als we die afstand niet kunnen bewaren dan reciteren of zingen we niet gezamenlijk in de meditatieruimte.

. Testen en Thuisblijven bij klachten, ook als een huisgenoot positief is getest of als je in direct contact was met iemand die positief is getest.

. Naam: we noteren de namen van degenen die gemediteerd hebben zodat we je in geval van een besmetting, op de hoogte kunnen stellen.

. Mondkapje: graag dragen als je in het centrum binnenkomt en beweegt, het kan af zodra je zit.

Aan mensen die voor de eerste keer in het centrum komen, vragen we hun naam, e-mailadres en/of telefoonnummers. We gebruiken die gegevens uitsluitend om hen op de hoogte te stellen van eventuele besmetting. We geven deze gegevens niet door aan andere instanties.
  
We zetten zoveel mogelijk de ramen en deuren open voor en na de meditatie. En tijdens de meditatie zetten we de ramen open als het weer en het geluidsniveau buiten (café) het toelaten.

Namens het bestuur,

Parina