Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zondag themaochtend deze keer “Energie versus vermoeidheid”

1 juli 2018 @ 10:00 - 12:30

Zondag  1 juli zal de thema ochtend gaan over het spanningsveld tussen energie krijgen en vermoeid raken. We kennen vast allemaal momenten dat we door iets te doen, of juist niets te doen kunnen opladen, ons energiek voelen, evenals momenten dat we juist het gevoel hebben futloos of vermoeid te zijn. Waar zit hem dat in? Parina is deze keer onze gastspreekster en zal ons op weg helpen bij het zoeken naar een antwoord. Parina over het thema:

Vorige week kocht ik voor mijn kleinzoon Ben een tuimelaar. Hij wiebelt en rolt en komt na verloop van tijd weer tot stilstand. Ben is er eindeloos door gefascineerd. Wie weet helpt dit beeld ons daar ook bij: de fascinatie voor beweging, verandering, niet zeker weten waar naar toe. In balans, uit balans, terug naar een nieuw evenwicht? In de boeddhistische beoefening spreken we over de middenweg, de creatieve ruimte die vrijkomt als je gewoontes (die niet behulpzaam zijn) kunt doorbreken. We gaan deze middenweg verkennen vanuit onze dagelijkse ervaring en in een meditatie oefening.

De ochtend begint om 10.30 uur, met vanaf 10.00 inloop met koffie/thee, en aansluitend voor wie wil om 12.30 uur soep met brood.

Kosten op basis van Dana.

Aanmelden niet nodig.

Info: mail naar info@bcatriratna.nl

Gegevens

Datum:
1 juli 2018
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.bcatriratna.nl/zondag-thema-ochtend/

Organisator

Wineke en Matthijs
E-mail:
info@bcatriratna.nl

Locatie

BCA Triratna: Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam