Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zondag themaochtend deze keer “Eerlijkheid, eerlijk naar jezelf, ware spraak”

2 september 2018 @ 10:30 - 12:30

“Onwaarachtige, oneerlijke spraak kan geen voertuig van communicatie zijn, zodat in iedere maatschappij waarin onwaarachtige spraak domineert, communicatie afgebroken wordt. Zonder waarachtige, eerlijke spraak kan een beschaving of cultuur niet bestaan; en zeker geen spiritueel leven of gemeenschap. Zonder waarachtigheid kan een samenleving zélf niet bestaan, zodat een ieder die zich schuldig maakt aan leugens in feite het fundament van de samenleving ondermijnt.” Sangharakshita

De geldigheid van bovenstaande quote lijkt langzaam bevestigd te worden nu het vertrouwen dat de waarheid gesproken wordt door politici en media meer en meer door henzelf ondermijnt lijkt te worden (‘fake news’). Hoe gaan wijzelf om met de waarheid? Doen wij (genoeg) ons best om de waarheid te spreken? En wat houdt ‘de waarheid spreken’ in?

Op deze bijeenkomst onderzoeken we dit facet (en andere facetten) van spraak.

Arthamitra gaat over dit onderwerp vertellen. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling en vragen over dit onderwerp. En natuurlijk zullen we samen mediteren. Vanaf 10.00 inloop met koffie/thee, 10.30 start van de ochtend, 12.30 lunch met soep/brood.

Kosten op basis van Dana.

Aanmelden niet nodig.

Info: mail naar info@bcatriratna.nl

Gegevens

Datum:
2 september 2018
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.bcatriratna.nl/zondag-thema-ochtend/

Organisator

Wineke en Matthijs
E-mail:
info@bcatriratna.nl

Locatie

BCA Triratna: Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam