Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vollemaanavond [NL/ENG]

19 augustus 2024 @ 19:00 21:00

Over de activiteit

Deze vollemaanavond is gewijd aan ritueel. Parina vertelt over de betekenis en waarde van ritueel, we wisselen uit en we doen de 7-voudige poeja Tibetaanse stijl. Dat wil zeggen dat we er de tijd voor nemen, een kopje thee drinken en vertellen over onze rituelen.

Over het programma

In de tijd van de Boeddha kwamen de volgelingen, monniken, nonnen en leken samen tijdens de vollemaanavond. In de Indiaanse cultuur kwam en kom je niet bij elkaar zonder met elkaar te eten en eten te delen. Daarom beginnen we deze avond met samen eten (optioneel). Je bent welkom vanaf 17.00 uur.

De 7-voudige poeja is één van de rituelen die we in Triratna doen, overal over de wereld in alle centra en in alle talen kom je deze poeja tegen. Hij bestaat uit 7 versen die we reciteren in voor en na zeggen. We zingen mantra’s, verheugen ons in elkaars verdiensten en we drinken halverwege een kopje thee.

Kortom: een bijzondere en fijne manier om sangha te zijn en te vieren dat we de Boeddha, Dharma en Sangha zijn tegengekomen in ons leven.


Praktische informatie

Datum en tijd:

18 augustus 2024
Van 19.30 tot 21:30
Deuren open vanaf 17:00

Voor wie:

Deze activiteit is open voor iedereen.

Taal:

Nederlands en Engels. Afhankelijk van wie er komen, maken we een mix van Engelstalige en Nederlandstalige versen.

Aanmelden:  

Graag! Geef ook aan of je mee eet via info@bcatriratna.nl

Informatie/vragen: 

info@bcatriratna.nl

Wie leidt de activiteit

Met Parina en Max

Locatie:

Boeddhistisch Centrum Amsterdam
WG terrein, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, 1054 SP Amsterdam

Eten en drinken:

Wij zorgen voor soep en brood. Als je mee wilt eten breng dan iets mee om te delen. Je kunt denken aan fruit, broodbeleg, chocola…

Kosten:

Op basis van dana. Dat betekent vrijgevigheid: geven, niet voor wat je hebt gekregen maar,  zodat we door kunnen gaan met onze activiteiten op deze basis aan te bieden.
Lees meer over hoe te doneren aan het BCA