Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Cursus Visie en Transformatie

Herhalend evenement bekijk alles

Een inleiding tot het Edele Achtvoudige pad van de Boeddha

Het Achtvoudige Pad is de bekendste formulering van de leer van de Boeddha. Het is al een hele oude formulering en gaat terug naar de eerste uitleg van de Boeddha van de 4e Edele Waarheid: er is een weg uit het lijden in ons leven. Lijden in boeddhistische zin zit hem in onze reactie op wat zich in ons leven voordoet, en niet perse in wat zich voor doet. Het Pad wordt een schat van wijsheid genoemd en het is tegelijkertijd een praktische beoefening. Het nodigt ons uit om de diepere betekenis van het leven te begrijpen.

Het Achtvoudige Pad gaat over ethisch handelen, het beoefenen van meditatie en over het ontwikkelen van een zienswijze waarbij je de dingen kunt leren zien zoals ze werkelijk zijn. Het geeft praktische aanwijzingen voor in je dagelijkse leven. Hoe kun je bewuster omgaan met je emoties, je spraak, je levensonderhoud, je energie? Wat is de juiste inspanning en hoe kun je gewaarzijn oefenen?

We maken kennis met het 8-voudige Pad door korte inleidingen, we mediteren en we wisselen onze ervaringen uit. De cursus is geschikt voor beginners – we leren je de basis van meditatie – en voor mensen die al wat vaker een cursus hebben gedaan en kunnen mediteren. De cursusleiding: Parina en Suzan.

  • Aanmelden: info@bcatriratna.nl
  • Prijs: 75,00 euro. Mocht je graag mee willen doen en kun je de prijs niet of niet in één keer betalen, neem dan contact met ons op. Het Boeddhistische principe van vrijgevigheid (dana) betekent dat je geeft wat je kunt geven. Je kunt daarom minder betalen maar ook méér. Bij voorkeur overmaken naar NL98INGB0002498334 (onder vermelding van ‘visie en transformatie’), cash in de danaschaal in het Boeddhistisch Centrum of via de doneerknop (zie boven)
  • Locatie: Boeddhistisch Centrum Amsterdam (Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam (WG-Terrein) 

16 oktober @ 19:00 21:30