Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdieping van beoefening

9 oktober 2021 @ 10:30 12:30

Thema : verder in meditatie – hoe zijn we gewaar?

Met Ksantivadin

Gewaarzijn is een rode draad bij het beoefenen van het boeddhisme. Ben je niet gewaar van je handelingen dan weet je niet waar ‘de gevolgen’ vandaan komen en wat ze met jou van doen hebben. Bij het ontwikkelen van wijsheid / inzicht ben je gewaar van de processen in je geest en kan je zo zaken die er niet toe doen laten gaan waardoor je je kunt concentreren op zaken die er wel toe doen.

Ook bij mediteren speelt gewaarzijn een belangrijke rol. Hier gaan we uitvoerig naar kijken.

Deze ochtend gaan we doen in een workshop stijl.

Thema’s die voorbij kunnen komen: – je voorbereiden om te gaan mediteren, hoe zit het hiermee na 5 minuten? – wat ben je aan het doen, weet je hoe je verder kan? – wat gaat er goed, wat kan er beter? – heb je een visie, een doel om te mediteren? – de rol van voor toevlucht gaan bij meditatie – wat er verder vanuit jullie naar voren komt

We kijken ernaar uit jullie te zien in het BCA.

Voor wie zijn deze ochtenden bestemd?

Je maakt deel uit van de Triratna boeddhistische sangha: je kent onze beide meditaties, je bezoekt (of bezocht) met regelmaat onze activiteiten, je hebt meegedaan met een cursus of studiegroep waarin je kennis gemaakt hebt met de drie Juwelen: de Boeddha, de Dharma en de Sangha.

Wat?

We mediteren, Een van de ordeleden geeft een inleiding over een aspect van onze beoefening: ethiek, meditatie en wijsheid en er is gelegenheid om uit te wisselen over wat we in verband met dat aspect van de boeddhistische leer zelf hebben ervaren en doorleefd. Deze ochtenden zijn er om ervoor te zorgen dat we elkaar allemaal weer kunnen ontmoeten en de vaart in onze beoefening en in de sangha kunnen houden. Parina, Ksantivadin, Jayavajri en Manjudhi zullen deze ochtenden begeleiden. 

Wanneer?

Zaterdagochtend van 10.30-12.30 uur
9 oktober
23 oktober
6 november
20 november (aansluitend van 13.30-17.00 sangha middag)

Kosten?

Dana (Boeddhistisch principe van vrijgevigheid): Bij voorkeur overmaken naar NL98INGB0002498334 , cash in de danaschaal in het BCA of via doneerknop op de website

Aanmelden graag via info@bcatriratna.nl    Je bent van harte welkom!