Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Triratnadag: 56 jaar Triratna boeddhistische gemeenschap

Herhalend evenement bekijk alles

9 april @ 14:00 20:00

Ochtend van 10:00- 12:30:  Sangha in actie; klusjes doen voor het BCA

Middag van  14:30 – 20:00: de Nederlandse Sangha komt samen. 

Op 9 april vieren we Triratnadag: 56 jaar geleden was de Triratna boeddhistische beweging (toen nog Vrienden van de Westerse Boeddhisten orde) een feit.  Sangharakshita heeft nooit “bedacht” een spirituele gemeenschap oftewel Sangha op te richten, het ontstond uit de inspiratie, het enthousiasme en het vertrouwen in de krachtige werking van de Dharma.

Het thema van Triratnadag 2023 is: “The electric charge of communication”. Dit laat zich lastig vertalen. Wat ermee wordt bedoeld is de ervaring van een communicatie:

  • waarbij je jezelf “anders dan normaal” of “als nieuw” ervaart
  • of misschien wel “communicatie die je in contact brengt met het beste in jezelf”
  • of “een ervaring van communicatie die je nooit meer vergeet omdat het je op zijn kop zette”.

Je kunt er méér over lezen op de website van Adhisthana.

De hele Nederlandse Triratna sangha is uitgenodigd, van Usquert tot Hengstdijk en alles daar tussenin! In grote getale bij elkaar komen heeft op zich al een sterk “electric” effect.

Hoe ziet de dag er uit?

In de ochtend doen we klusjes in het BCA van 10:00-12:30. Er komt binnenkort een lijst van de dingen die we kunnen doen. Het is geen zwaar werk, het varieert van het uitkloppen van de dekens tot het labelen van boeken. Kom  je ook meedoen? Laat het ons weten! Er is lunch voor alle klussers.

Vanaf 14.30 vieren we Triratnadag in de grote zaal van het W-G terrein, Ketelhuisplein 41 (om de hoek van het BCA).

We verkennen het thema op verschillende manieren: we luisteren naar de ervaring van vrienden in de sangha en we wisselen onze ervaringen uit. Uiteraard is er ook een poeja en we studeren een lied in  dat we tijdens de poeja zullen zingen.

Na afloop (ongeveer 18.30uur) eten we gezamenlijk in het BCA en we denken dat de dag rond 20.00 uur is afgelopen.

We vinden het fijn als je je aanmeldt en daarbij laat weten welk deel van de dag je aanwezig bent (en of je mee eet ’s avonds), zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Wij kijken er naar uit!  Heel hartelijk Akasasuri, Arthamitra, Sangharati, Silavadin en Parina

  • Aanmelden: Aanmelden via info@bcatriratna.nl
  • Prijs: Dana. Boeddhistische principe van vrijgevigheid. Bij voorkeur overmaken naar NL98INGB0002498334, cash in de danaschaal in het Boeddhistisch Centrum of via de doneerknop (zie boven)
  • Locatie: Ochtend: Boeddhistisch Centrum Amsterdam (Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam (WG-Terrein). Middag: Grote zaal WG terrein (Ketelhuisplein 41, Amsterdam)