Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sanghadag

26 november @ 15:00 21:00

We zeggen het vaak tegen elkaar: we kunnen het niet alleen, dit Pad bewandelen; we hebben vrienden nodig, spirituele vrienden met wie we onze aspiratie delen. De Sangha is het derde juweel naast de Boeddha en de Dharma en traditiegetrouw vieren we sanghadag op de vollemaanavond van de maand november.

Dit jaar hebben we een middagprogramma en een avondprogramma. In de middag (15:15 uur) vertelt Boris over de schildering die hij op de ramen heeft gemaakt in de afgelopen maanden. Over de keuze die hij samen met anderen maakte, de schetsen, het schilderen zelf en uiteraard de betekenis en symboliek.

Daarna bekijken we een (deel van) een film van de allereerste jaren van Triratna (toen nog de VWBO), de jaren 1964-1971 “An opening of the heart”. Het geeft een mooie, soms ontroerende, soms vrolijke en verbazingwekkende, inkijk in onze ontstaansgeschiedenis.

En tot slot zal Silavadin met ons een uurtje speelse oefeningen doen, uitmondend in een spreekkoor.

Wie wil kan mee eten (17:30-18:30). We nodigen je uit om iets mee te brengen om te delen. Wij zorgen voor veganistische soep.

We beginnen de avond om 19:00 uur met meditatie en de 3-voudige poeja waarin de mitra’s hun mitraschap kunnen bevestigen met het offeren van een bloem. We eindigen rond 21:00 uur.

Je bent welkom, ook al kom je voor (een deel van) de middag, of om mee te eten of voor de avond.

Sanghadag is op basis van dana: geef wat je kunt zodat we door kunnen gaan met wat we zo waardevol vinden.