Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sangha wandeling (Amsterdamse waterleidingduinen)

24 maart @ 10:00 - 17:00

Beste Sangha Wandelaars,

Zaterdag 24 maart gaan we weer wandelen. Het belooft weer een mooie tocht te worden, het is er immers één uit de oude doos en tot veler verzoek weer van stal gehaald, we gaan namelijk naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit natuurgebied van maar liefst 3400 ha groot is exclusief bestemd voor wandelaars en zijn natuurlijke bewoners waarvan we er waarschijnlijk een aantal zullen zien zoals damherten, vossen, ijsvogels, roerdompen en waterspreeuwen. Ook mooi te realiseren is dat dit gebied zo’n 2/3 van het Amsterdamse leidingwater levert, ongeveer 70 miljoen m3 water per jaar.

Naast de verwondering van de ontluikende natuur en het heerlijke samenzijn besteden we ook aandacht aan ons innerlijk landschap door enige tijd samen in stilte te lopen.

De lengte van de wandeling is ongeveer 14 kilometer. We betreden het gebied bij de zuidelijke ingang, daar zullen we een kaartje moeten kopen voor het gebied, en zullen halt houden bij de knusse Boshut ‘t Pannenland. We lopen daarna in noordelijke richting en eindigen tenslotte bij uitspanning De oase waar we eventueel nog iets kunnen nuttigen alvorens het openbaar vervoer te pakken.

We verzamelen bij het NS-station te Hillegom om 10.40 uur. Vanuit Amsterdam CS vertrekt er om 10.04 uur van spoor 2 een intercity richting Roosendaal. In Heemstede-Aerdenhout stappen we over op de sprinter naar Leiden.

De Amsterdamse Sanghawandelaars hebben de gewoonte zo’n tien minuten voor de trein vertrekt te verzamelen vóór de Starbucks aan de centrumkant van de westelijke tunnel van het centraal station.

Wij vragen je om je vooraf aan te melden, in geval van bijzonderheden kunnen we je dan persoonlijk inlichten over een eventuele wijziging. Aanmelden kan per mail op guidojong@gmail.com of telefonisch op 06-47014703.

Check vrijdagavond 23 maart nog even je e-mail voor eventuele wijzigingen.

 

Hopelijk tot dan,

George en Guido

PS; Save the date, de volgende wandeling is namelijk op 12 mei.

 

Eerstvolgende wandeling:  12 mei.

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.bcatriratna.nl/sangha-wandeling/

Organisator

Guido Jong
Telefoon:
0647014703
E-mail:
guidojong@gmail.com