Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Samen Stil voor Vrede (online)

19 november 2023 @ 09:30 12:15

Samen stil voor vrede“Een gebroken hart is een open hart”(Bernie Glassman Roshi)

Zen Spirit organiseert samen met de Zen Peacemakers Lage Landen ’Samen stil voor vrede’ op 19 november a.s. onder leiding van Irène Kaigetsu Kyojo Bakker Sensei.

 We gaan samen in stilte mediteren voor vrede. Wij openen daarbij ons hart met velen tegelijk om met compassie en gelijkmoedigheid aanwezig te zijn bij het peilloze leed door (oorlogs)geweld dat momenteel in de wereld plaatsvindt. 

Het is een online bijeenkomst via Zoom van 9.30 tot 12.15 uur met halverwege een pauze. Behalve stille (en deels geleide) meditaties is er een reflectie doorDiana ’Licht dat waakt’ Vernooij en contemplatie aan de hand van een tekst van Etty Hillesum. 
We eindigen met de Metta chant: het lied van liefdevolle vriendelijkheid en wel-willendheid De tekst is als bijlage bij deze mail gevoegd. Voor de melodie/ audio: https://zenspirit.nl/cd-metta-liefdevolle-vriendelijkheid/ 

De bijeenkomst staat open voor iedereen die met de intentie voor vrede mee wil doen, dus je hoeft geen lid te zijn van Zen Spirit of de Zen Peacemakers. 

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, maar mocht je een donatie willen doen dan graag voor de Be Foundation, die vanuit Polen Oekraïne op vele manieren steunt, onder andere door het brengen van medische hulpmiddelen naar enkele ziekenhuizen. Je donatie graag overmaken op NL77TRIO 0254775845 t.n.v. IVM Bakker met vermelding: ‘Donatie Be Foundation Oekraïne’.Irène zegt hierover: “Dana paramita: vrijgevigheid vanuit verbondenheid en het besef dat we allemaal één zijn. Dankbaarheid voor het voorrecht om in een land te leven zonder oorlog. En ik weet dat er geen zloty/cent ergens blijft hangen!Het hele bedrag maak ik in een keer over naar de ‘Be Foundation’, wat hen veel administratie scheelt.

Praktisch
Datum: 19 november 2023 van 9.30 – 12.15 uur
Kosten: geen; donatie voor Oekraïne wordt op prijs gesteld
Opgaveje hoeft je niet van tevoren aan te melden
Info: voor vragen kun je contact opnemen met Els Nyozen Vegter via  elsvegter@gmail.com
Zoomlink: https://us02web.zoom.us/j/84914635668?pwd=d1o1L1VaMXUwVnhncnVid1lNVWlUUT09; Passcode: 534168