Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Parinirvana

15 februari 2024 @ 17:30 21:30

Ieder jaar vieren we op 15 februari Parinirvanadag: het heengaan van de Boeddha uit deze wereld naar het “Nirvana zonder rest”.

We lezen een deel van het Mahaparinirbana sutta dat de laatste periode van het leven van de Boeddha beschrijft, zijn vriendschap met Ananda, zijn zorg voor Cunda en zijn laatste onderricht.

En we staan stil bij vrienden, familie, kennissen, huisdieren die in het afgelopen jaar zijn overleden. Je kunt een foto van hen meebrengen als je wilt en iets vertellen over wat zij voor jou hebben betekend.

We doen dit in de context van de 7-voudige poeja, waarin we afwisselend de verzen reciteren en naar het sutta luisteren. We mediteren voorafgaand aan de poeja.

Je bent welkom vanaf 17.30 uur, we maken soep en er is brood. Je kunt iets meebrengen om te delen. Fijn als je ons laat het ons weten als je mee wilt eten, via de info@bcatriratna.nl mail.

De avond begint om 19.00 uur en zal rond 21.30 afgelopen zijn.

Met Pauline en Parina

English speaking friends are welcome too, but please let us know if you come so we can provide you with the English text of the Sutta.

De avond is op dana basis: geef wat je kunt geven om ons centrum mee in stand te houden. Er is een schaal voor contante dana, een QR code of je kunt het overmaken via onze donatieknop.