Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ochtendmeditatie [NL]

Herhalend evenement bekijk alles

9 augustus 2024 @ 09:30 10:15

Onderwerp:     
Mediteren in het centrum

Tijd: 
Iedere dinsdag: 
8:30 – 9:15 uur

Iedere vrijdag:
8:30 – 9:15 uur
en/of 9:30 – 10:15 uur

Locatie:
BCA WG terrein, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, 1054 SP Amsterdam

Kosten:
Dana (Boeddhistisch principe van vrijgevigheid):
Bij voorkeur overmaken naar NL98INGB0002498334 (onder vermelding van ‘meditatie’), cash in de danaschaal in het BCA
of
– via doneerknop (zie boven)

Aanmelden:
Aanmelden is niet nodig.

Informatie/vragen: 
info@bcatriratna.nl

Vind je het prettig om samen met anderen te mediteren in Amsterdam voordat je aan de dag begint? Op dinsdag- en vrijdagochtend mediteren we samen. Vanaf 16 januari ook op dinsdagavond van 19.15-20.00. Je bent van harte welkom om mee te doen.

We mediteren 45 minuten, waarbij we beginnen met ons te richten op het gewaarzijn van het lichaam. Daarna worden afwisselend de meditaties ‘gewaarzijn van de ademhaling’ en ‘metta bhavana’ (ontwikkelen van liefdevolle vriendelijkheid) geleid. Je kunt uiteraard ook voor je eigen vorm van meditatie kiezen. Op dinsdagochtend is er één meditatie, op vrijdagochtend zijn er twee meditaties achter elkaar met een kwartier pauze. Je kunt ze allebei doen of 1 van beide. De meditaties worden deels begeleid, soms beperkt, soms wat uitgebreider.

We willen iedereen de gelegenheid geven om te kunnen verstillen. Zorg daarom dat je op tijd bent, zodat je rustig een plekje kunt zoeken in de meditatieruimte. Ben je nieuw in ons centrum, kom dan 10 minuten van tevoren zodat we je even de weg kunnen wijzen.

Na afloop kun je ervoor kiezen om in stilte te vertrekken, of je bent welkom om samen koffie of thee te drinken en nog wat na te praten. Dit is ook een goed moment om uit te wisselen over je meditatiebeoefening, of vragen te stellen over Triratna of het boeddhisme. Wil je leren mediteren, of ben je geïnteresseerd om je verder te ontwikkelen op het gebied van meditatie en/of boeddhisme? Volg dan één van onze cursussen.

Ochtendmeditatie | Boeddhistisch Centrum Amsterdam