Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Wijsheid komt met de jaren (vervalt)

2 november @ 14:30 15:00

“Wijsheid komt met de Jaren” Op 2 november is Nirmanavati op retraite, dus deze keer geen wijsheid komt met de jaren.

Zo ook het pijntje hier en het pijntje daar

Terwijl het oorlogsgeweld voortwoekert: Israël- Palestina; Rusland-Oekraïne. En dan nog de binnenlandse conflicten vaak veroorzaakt door gebrek aan graan zoals Jemen dat afhankelijk is van het graan uit Oekraïne; Congo; Somalië; Afghanistan ik ken het land alleen van de oorlogen die daar 50 of 60 jaar voortdurend oplaaien; Ethiopië en Eritrea; Syrië.

Als we het nieuws volgen wordt er verwacht dat we voor het ene land of politieke stroming zijn of tegen het andere land of politieke stroming. Hoe blijf je metta ontwikkelen ook als je afkeer of haat voelt opkomen naar een land of een politieke stroming bij het zien van de gruweldaden.

Graag tot aanstaande donderdag in het BCA, Marius Bouwhuis van Bastiaansestraat 56/WG-Terrein in Amsterdam.

Met Metta, Nirmanavati

Eens in de twee weken, op donderdagmiddag van twee tot half vier, wordt  “Wijsheid komt met de Jaren” aangeboden voor mensen boven de 60. In de agenda staat welke donderdagen het zijn.

Wijsheid komt met de Jaren is het beoefenen van het gewaarzijn van lichaam en geest. Wij doen het met extra aandacht voor je gewrichten, grote en kleine. Door spanning op je gewrichten te zetten slijten ze onnodig sneller. Met deze mindfulness methode merk je op wanneer je met geknepen tenen staat; met knikkende knieën ergens op af gaat; met gebalde vuisten iets aanhoort; je schouders op trekt of juist laat hangen; je hoofd in je nek zet; je ademhaling te hoog zit. Kortom: je wordt  gewaar van de spanningsvelden in je lichaam en leert ze te ontspannen.

De begeleiding is in handen van Nirmanavati, zij beoefent ruim 25 jaar mindfulness, waarvan de laatste 15 jaar op boeddhistische wijze. Gastvrouw is Marjan Spijkers, zij begroet je graag met iets te drinken en wat lekkers erbij. 

  • Informatie: Nirmanavati@hotmail.com
  • Aanmelden: graag bij Nirmanavati@hotmail.com
  • Prijs: Dana, het Boeddhistische principe van vrijgevigheid. Bij voorkeur overmaken naar NL98INGB0002498334 tnv Boeddhistisch centrum Amsterdam Triratna (onder vermelding van “wijsheid komt met de jaren’), of contant in de danaschaal in het Boeddhistisch Centrum of via de doneerknop (zie boven)
  • Locatie: Boeddhistisch Centrum Amsterdam (Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam (WG-Terrein)