Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Dag van Schoonheid en Verstilling met Arthakusalin en Kalyanagita

10 maart 2024 @ 10:30 16:30

Stilte is een kostbaar iets.

Zondag 10 maart zal een dag van schoonheid en verstilling zijn met contemplatie van fragmenten uit het boek “Adem eens blauw” van Arthakusalin (uitgeverij Van Warven). Er is gelegenheid om na afloop een gesigneerd boek te kopen. Hier een fragment:

Blauwe lucht. Zo vredig, zo warm. Wegzakken in de heerlijkheid van niet iemand te moeten zijn of iemand niet te moeten zijn en geademd te worden met lichtheid flinterdun en openheid uitgestrekt als een hangmat tussen de sterren. Ik kijk de blauwe lucht in en zo ver als ik kijken kan, zie ik niets waar mijn aandacht zich op kan richten, geen enkele eigenschap, geen enkel kenmerk, alleen maar blauw –  licht, dun, open, warm, vredig, sereen, oneindig. De benauwenis van het idee dat er rust moet zijn wordt blauwer en blauwer. Blauw is de kleur waarin altijd alles mogelijk is. In die blauwe lucht kan op elk moment, wanneer ik me daar aan geef, een lotusbloem opengaan met op haar kelk een wachtend, mysterieus wezen, een Lieflijke. Is het een zinsbegoocheling?

Arthakusalin en Kalyanagita begeleiden een retraite van een dag ‘Dag van Schoonheid en Verstilling’. Ze doen dat al jaren in hun thuis centrum in Gent, en op retraites in Metta Vihara. Op 10 maart komen ze naar Amsterdam. Van harte welkom!  

Deze dag wordt als geheel aangeboden; het is niet mogelijk om alleen de ochtend of de middag te komen. De lunch is ook in stilte. Open voor iedereen die vertrouwd is met stilte of er kennis mee wil maken, ongeacht of je veel meditatie ervaring hebt.

Kosten:
We bieden deze dagen aan op basis van Dana (vrijgevigheid) . Onze suggestie voor de hele dag is 25 euro. Je kunt je bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL98 INGB0002498334, via de donatieknop op onze website of contant in onze dana schaal. Alvast bedankt, zeer gewaardeerd!                      

Aanmelden:
Graag uiterlijk de zaterdag voorafgaand aan de meditatie-en themadag  via info@bcatriratna.nl   

Informatie/vragen: info@bcatriratna.nl   of tel. 020-6327795