Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Cursus: Mandala van de 5 Boeddha’s

Herhalend evenement bekijk alles

17 november @ 19:00 21:30

Mandala van de Vijf Boeddha’s

In deze cursus leer je over de betekenis van de mandala van de Vijf Boeddha’s. En onderzoeken we hoe de kwaliteiten van deze Boeddha’s je kunnen ondersteunen in het leven van alle dag.

Voor wie:

Je kunt aan deze cursus meedoen als je al eerder een cursus in het boeddhistisch centrum hebt gevolgd en/of als je bekend bent met de beide meditaties: Gewaarzijn van de ademhaling en Metta bhavana.  

Data en tijd:

Donderdagavond 17 november, 24 november en 1 december van 19:00-21:30 uur.

Zondag 20 november van 10:30-15:30. Deze dag staat in het teken van de Boeddha Amitabha en is ook toegankelijk voor mensen die niet aan de cursus deelnemen. 

Aanmelden:  info@bcatriratna.nl

Kosten: 40 euro voor de drie avonden. De dag over de Boeddha Amitabha is op basis van dana (info over de dag in de agenda).

Wat houdt de cursus in:

De mandala is een archetypisch patroon en symbool van integratie, bekend in alle culturen (Jung, Navaho Indianen, ramen in kerken, tuinen, enz.). Het is een cirkel van symbolische vormen.

In een complete mandala staan minstens vijf vormen, één in het midden en vier op de punten van het kompas. Wat het belangrijkste is staat in het midden, daar voert alles naar toe en daar probeer je met je aandacht te komen. Alle andere aspecten van de mandala helpen je daarbij en zijn in die zin ook weer aspecten van het symbool dat in het midden staat.  Een voorbeeld van een ideale mandala is de mandala van de 5 Boeddha’s.

We besteden aan alle 5 de Boeddha’s uitgebreid aandacht op verschillende manieren: in meditatie, met informatie, kleuren, mantra’s en beelden. We bekijken ook hoe het symbool van de mandala ons kan helpen in het patroon van ons eigen leven.

De cursus wordt gegeven door Gunabhadri en Parina met Toon en Marie-Anne.

Deze cursus wordt vervolgd met de cursus “Radicale Dharma” in januari 2023.