Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus: Het Tibetaanse Levenswiel

Herhalend evenement bekijk alles

20 maart @ 19:30 21:30

Wat is de betekenis van het Tibetaanse Levenswiel en wat kan ik ermee?

In het Tibetaanse levenswiel staan de vragen centraal:
“Waarom doe ik zoals ik doe?” en “Hoe zou ik sommige dingen kunnen veranderen?”

Onze geest bepaalt wie we nu zijn, wie we waren en wie we kunnen worden.

DE CURSUS
In deze cursus gaan we het wiel bekijken. In 4 bijeenkomsten krijg je uitleg over wat de symbolen afgebeeld in het wiel betekenen en wat je daar in je dagelijks leven mee kunt doen. We zullen ook mediteren. Kun je nog niet mediteren dan begeleiden we de meditaties. De cursus wordt gegeven door Parina met Marie-Anne.

Data:
De cursus zal plaatsvinden op
Maandag 6 maart
Maandag 13 maart
Maandag 20 maart
Maandag 27 maart

Van 19:30-21:30 in het Boeddhistisch Centrum Amsterdam.

Aanmelden
Er is plek voor 8 deelnemers, graag vooraf aanmelden via info@bcatriratna.nl

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 50 euro. Zijn de kosten een probleem? Geef dan wat je wel kunt betalen. Zo komt niemand iets te kort.

HET LEVENSWIEL
Het Tibetaanse levenswiel is een symbool, een spiegel van ons normale (geconditioneerde) bestaan. De eerste voorstellingen van het wiel zijn ongeveer 50 jaar voor onze jaartelling in grotten in Zuid-India gevonden. Van het wiel zijn allerlei varianten van tekeningen ontstaan.
In het midden van het wiel zit de essentie van je ongelukkig zijn, ontevredenheid (dukkha genoemd in het Boeddhisme). We zitten allemaal in dit muizenrad. We zitten hier als het ware in gevangen. We wentelen rond en rond, continu in beweging, in verandering. maar de snelheid van het rondwentelen is verschillend.

Er is dus constant beweging maar geen vooruitgang (misschien alleen meer van hetzelfde). Dit rondwentelen gaat verder totdat we beginnen te begrijpen waar we ‘’in zitten’’, ons spiritueel ontwikkelen, gaan ontwaken en ons lot in eigen hand gaan nemen.

Het laat je zien hoe je je eigen ongeluk en geluk creëert en in stand houdt en ook hoe je reageert op de dingen die je aangenaam en onaangenaam vindt. Het biedt tevens een perspectief hoe je veranderingen kunt maken die je helpen om meer tevreden en gelukkig te zijn en te blijven.

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56 (WG-Terrein)
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
020-6327795
info@bcatriratna.nl