Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Introductiecursus boeddhistische ethiek en meditatie

Herhalend evenement bekijk alles

19 februari @ 19:00 21:30

Maandagen 15, 22 en 29 januari en 5, 12 en 19 februari.
19:00 tot 21:00
Locatie: in het Boeddhistisch Centrum Amsterdam

We zeggen weleens: het leven is bitterzoet. Het is een afwisseling van positieve, gelukkige momenten en van moeilijke momenten. Daar valt niets aan te doen, het is zoals het leven nu eenmaal is. Wat je wel kunt leren, is hoe hiermee om te gaan.

Stel je eens voor hoe iets meer tevredenheid, vriendelijkheid en helderheid je hierbij kan  helpen. Wil je dit eens onderzoeken? Deze cursus gaat daarover.

Ethiek gaat over wat je doet, zegt, denkt, voelt in je alledaagse leven. Er  gebeurt van alles  en we reageren meestal op de automatische piloot, uit gewoonte.

Soms nemen we ons voor om het anders te gaan doen, bijvoorbeeld de rust vasthouden die we hebben ervaren in de vakantie of vriendelijk zijn in de winkel. En voor we het goed en wel in de gaten hebben, zijn die voornemens uit onze aandacht verdwenen: het leven neemt het over.

In deze cursus wordt de aard en betekenis van boeddhistische ethiek uitgelegd. Je wordt uitgenodigd stil te staan bij gewoontes en reacties en ernaar te kijken.  De boeddhistische visie laat zien dat verandering altijd mogelijk is, dat je zelf verantwoordelijk bent en hoe meditatie daarbij helpt.  We bespreken de vijf ethische trainingsregels die in alle boeddhistische tradities worden beoefend.

Meditatie maakt deel uit van de cursus. We beginnen de avond met (begeleide) meditatie.

De cursus wordt gegeven door Maitridaya, Parina en Suzan.


  • Aanmelden: info@bcatriratna.nl
  • Prijs: 65 euro. Bij voorkeur overmaken naar NL98INGB0002498334 (onder vermelding van ‘cursus ethiek’), cash in de danaschaal in het Boeddhistisch Centrum of via de doneerknop (zie boven)
  • Locatie: Boeddhistisch Centrum Amsterdam (Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam (WG-Terrein)