Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductiecursus boeddhistische ethiek en meditatie

Herhalend evenement bekijk alles

24 maart 2022 @ 19:30 21:30

Donderdagen 24 en 31 maart en 14 en 21 april.
19:30 tot 21:30
Locatie: in het Boeddhistisch Centrum Amsterdam

We zeggen weleens: het leven is bitterzoet. Het is een afwisseling van positieve, gelukkige momenten en van moeilijke momenten. Daar valt niets aan te doen, het is zoals het leven nu eenmaal is. Wat je wel kunt leren, is hoe hiermee om te gaan.

Stel je eens voor hoe iets meer tevredenheid, vriendelijkheid en helderheid je hierbij kan  helpen. Wil je dit eens onderzoeken? En meer plezier en vrijheid ervaren? Deze cursus gaat daarover.

Ethiek gaat over wat je doet, zegt, denkt, voelt in je alledaagse leven. Er  gebeurt steeds van alles  en we reageren meestal op de automatische piloot, uit gewoonte.

Soms nemen we ons voor om het anders te gaan doen, bijvoorbeeld de rust vasthouden die we hebben ervaren in de Lockdown of vriendelijk zijn in de winkel als mensen te dichtbij komen. En voor we het goed en wel in de gaten hebben, zijn die voornemens uit onze aandacht verdwenen: het leven neemt het over.

In deze cursus wordt de aard en betekenis van boeddhistische ethiek uitgelegd. Je wordt uitgenodigd stil te staan bij gewoontes en reacties en ernaar te kijken.  De boeddhistische visie laat zien dat verandering altijd mogelijk is, dat je zelf verantwoordelijk bent en hoe meditatie daarbij helpt.  We bespreken de vijf ethische trainingsregels die in alle boeddhistische tradities worden beoefend.

Meditatie en reflectie maakt deel uit van de cursus en beiden worden begeleid.

Lees hier over de voorzorgsmaatregelen in verband met COVID-19.

€50 Kosten: 50 euro voor de hele cursus. Vrijgevigheid is een belangrijke waarde voor ons centrum. Kun je de kostprijs voor deze cursus niet betalen? Bel of mail ons, dan zoeken we een oplossing.

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56 (WG-Terrein)
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
020-6327795
info@bcatriratna.nl