Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

VOLGEBOEKT: Introductiecursus Boeddhistische ethiek en meditatie

22 september 2020 @ 19:00 21:00

Op dinsdag 8, 15, 22 en 29 september

Ervaar je deze COVID-19  tijd als prettig? Of als moeilijk? Of allebei een beetje? Probeer je bij de dag te leven? En lukt dat met wisselend succes?

Stel je eens voor hoe iets meer tevredenheid, vriendelijkheid en helderheid je kan  helpen om hiermee om te gaan. Wil je dit eens onderzoeken? En meer plezier en vrijheid ervaren? Deze cursus gaat daarover.

Ethiek gaat over wat je doet, zegt, denkt, voelt in je alledaagse leven. Er  gebeurt steeds van alles  en we reageren meestal op de automatische piloot, uit gewoonte.

Soms nemen we ons voor om het anders te gaan doen, bijvoorbeeld de rust vasthouden die we hebben ervaren in de Lockdown of vriendelijk zijn in de winkel als mensen te dichtbij komen. En voor we het goed en wel in de gaten hebben, zijn die voornemens uit onze aandacht verdwenen:

het leven neemt het over.

In deze cursus wordt de aard en betekenis van boeddhistische ethiek uitgelegd.  Je  wordt uitgenodigd stil te staan bij gewoontes en reacties en ernaar te kijken.  De boeddhistische visie laat zien dat verandering altijd mogelijk is, dat je zelf verantwoordelijk bent en hoe meditatie daarbij helpt.  We bespreken de vijf ethische trainingsregels die in alle boeddhistische tradities worden beoefend.

Meditatie en reflectie maakt deel uit van de cursus en beiden worden begeleid.

Lees hier over de voorzorgsmaatregelen in verband met COVID-19.

€50 Kosten: 50 euro voor de hele cursus. Vrijgevigheid is een belangrijke waarde voor ons centrum. Kun je de kostprijs voor deze cursus niet betalen? Bel of mail ons, dan zoeken we een oplossing.

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56 (WG-Terrein)
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
020-6327795
info@bcatriratna.nl