Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Interreligieuze Klimaatviering in de Westerkerk

12 november @ 12:30 17:00

Beste Amsterdamse Sangha,

Op 12 november vindt de interreligieuze klimaatviering plaats in de Westerkerk. Je bent van harte uitgenodigd voor deze interreligieuze klimaatviering. Graag tot 12 november! 

Uitnodiging

Voorafgaand aan de ‘Mars voor Klimaat & rechtvaardigheid’ op 12 november in Amsterdam, zal deze interreligieuze Klimaatviering worden gehouden.
Hindoes, boeddhisten, moslims, joden, humanisten en christenen komen bij elkaar om stil te staan bij de waarde van het leven en de klimaatopwarming die deze bedreigt. 
De Klimaatviering begint om 12.30 uur (deuren open om 12.00u). De route van de ‘Mars voor Klimaat&rechtvaardigheid’ loopt over de Rozengracht, langs de Westerkerk, dus ieder die wil kan gemakkelijk aansluiten, eventueel samen vanuit het gezamenlijk ‘blok’ uit de kerk met de banner ‘De aarde klaagt ons aan..’.
Gastheer van de viering is Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk.
Thema van deze Klimaatviering luidt: ‘Stilte in de storm’:  Bezinning en stilte voor we daarna ‘buiten’, met duizenden anderen, een beroep doen op de politiek (ruim een week vóór de TweedeKamer-verkiezingen): ‘Kom met eerlijke en rechtvaardige voorstellen en oplossingen die de klimaatcrisis serieus nemen’. 

In de viering zullen de verschillende levensbeschouwingen zich uitspreken in een intentie, recitatie of gebed. Vanuit het Boeddhisme zal de heer Senko de Boer een inbreng hebben. Zoals u weet is Senko de Boer, zen-monnik en zen-leraar in Groningen.

Muzikale en creatieve medewerking verlenen:
+ Het Groot Klassiek Klimaatkoor brengt met orkest het ‘Lacrimosa’ van W.A.Mozart ten gehore.
+ De Flamenco-rebels zullen met passie de ‘storm’ waarin we verkeren uitdrukken.
+ Evan Bogerd, organist van de Westerkerk.

U bent van harte uitgenodigd!