Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Cursus: de drie juwelen en meditatie

Herhalend evenement bekijk alles

12 juni 2023 @ 19:00 21:00

Op maandagen 5, 12 en 19 juni
19:00 uur tot 21:00 uur
Boeddhistisch Centrum Amsterdam

Ben je geïnteresseerd in boeddhisme? Of mediteer je weleens alleen of met anderen en zou je iets meer willen weten van de oorsprong en gedachten vanuit het perspectief van het boeddhisme? Ontdek de drie juwelen die in deze cursus aan de orde komen:  de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Er is elke avond een inleiding, we mediteren en we wisselen onze ervaring uit. Je kunt de avonden ook los van elkaar volgen.
De cursus wordt in het boeddhistisch centrum gegeven door Ksantivadin en Wineke

De drie juwelen staan centraal in elke boeddhistische traditie. Ze worden de Toevluchten genoemd: plaatsen om te schuilen, een toevluchtsoord, veilige haven. 

De Boeddha leer je kennen door het verhaal over zijn leven en de  vier inzichten: ouderdom, ziekte, dood en de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de waarheid. 

De Dharma is de leer van de Boeddha  en dit staat voor de (diepere) waarheid van het leven, het Pad van vrijheid, van ontwikkeling van je potentieel.  

De Sangha zijn de mensen die het boeddhisme beoefenen, vrienden op het Pad.  We onderzoeken in de cursus de betekenis van  –spirituele- vriendschap.

Meditatie wordt geïntroduceerd en begeleid.

Het is ook mogelijk om je voor één van de drie avonden op te geven. Aanmelden via info@bcatriratna.nl

Kosten:
€ 12,50 voor één cursusavond
€ 35 voor de hele cursus

Hier kun je lezen over vrijgevigheid en hoe je kunt betalen. Graag vermelden: cursus 3 Juwelen.