Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus: de drie juwelen en meditatie

Herhalend evenement bekijk alles

23 november 2021 @ 19:00 21:00

Op dinsdagen 9, 16 en 23 november
19:00 uur tot 21:00 uur
Boeddhistisch Centrum Amsterdam

Ben je op zoek naar een context om je ervaring in het dagelijkse leven te kunnen verbinden met een perspectief?  Een perspectief dat de ontwikkeling van kwaliteiten als tevredenheid, helderheid en vriendelijkheid centraal stelt? Ontdek de drie juwelen die in deze cursus aan de orde komen:  de Boeddha, de Dharma en de Sangha. We bekijken, bespreken en onderzoeken elke avond één van de juwelen.
De cursus wordt online gegeven door drie ervaren ordeleden van het BCA

De drie juwelen staan centraal in elke boeddhistische traditie. Ze worden de Toevluchten genoemd: plaatsen om te schuilen, een toevluchtsoord, veilige haven. 

De Boeddha leer je kennen door het verhaal over zijn leven en de  vier inzichten: ouderdom, ziekte, dood en de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de waarheid. 

De Dharma is de leer van de Boeddha  en dit staat voor de (diepere) waarheid van het leven, het Pad van vrijheid, van ontwikkeling van je potentieel.  

De Sangha zijn de mensen die het boeddhisme beoefenen, vrienden op het Pad.  We onderzoeken in de cursus de betekenis van  –spirituele- vriendschap.

Meditatie en reflectie maakt deel uit van de cursus en beiden worden geïntroduceerd en begeleid.

Het is ook mogelijk om je voor één van de drie op te geven. Aanmelden is nodig; na aanmelding krijg je een zoomlink toegestuurd.

Kosten:
€ 12,50 voor één cursusdeel
€ 35 voor de hele cursus

Hier kun je lezen over vrijgevigheid en hoe je kunt betalen.