Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Cursus: de drie juwelen en meditatie (online)

Herhalend evenement bekijk alles

17 april 2021 @ 10:30 12:30

Op zaterdagen 17 en 24 april en 1 mei
( online)

Ben je op zoek naar een context om je ervaring in het dagelijkse leven te kunnen verbinden met een perspectief?  Een perspectief dat de ontwikkeling van kwaliteiten als tevredenheid, helderheid en vriendelijkheid centraal stelt? Ontdek de drie juwelen die in deze cursus aan de orde komen:  de Boeddha, de Dharma en de Sangha. We bekijken, bespreken en onderzoeken elke avond één van de juwelen.
De cursus wordt online gegeven door drie ervaren ordeleden van het BCA

De drie juwelen staan centraal in elke boeddhistische traditie. Ze worden de Toevluchten genoemd: plaatsen om te schuilen, een toevluchtsoord, veilige haven. 

De Boeddha leer je kennen door het verhaal over zijn leven en de  vier inzichten: ouderdom, ziekte, dood en de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de waarheid. 
Zaterdag 17 april, 10:30 – 12:30, met Arthamitra

De Dharma is de leer van de Boeddha  en dit staat voor de (diepere) waarheid van het leven, het Pad van vrijheid, van ontwikkeling van je potentieel.  
Zaterdag 24 april, 10:30 – 12:30, met Ksantivadin

De Sangha zijn de mensen die het boeddhisme beoefenen, vrienden op het Pad.  We onderzoeken in de cursus de betekenis van  –spirituele- vriendschap.
Zaterdag 1 mei, 10:30 – 12:30, met Gunabhadri

Meditatie en reflectie maakt deel uit van de cursus en beiden worden geïntroduceerd en begeleid.

Het is ook mogelijk om je voor één van de drie op te geven. Aanmelden is nodig; na aanmelding krijg je een zoomlink toegestuurd.

Kosten:
€ 12,50 voor één cursusdeel
€ 35 voor de hele cursus

Hier kun je lezen over vrijgevigheid en hoe je kunt betalen.