Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Cursus: de drie juwelen en meditatie

1 december @ 19:00 21:00

Op dinsdag 1, 8 en 15 december in het boeddhistisch centrum
(I.v.m. covid 19 is de cursusavond van 15 dec. afgelast )

Ben je op zoek naar een context om je ervaring in het dagelijkse leven te kunnen verbinden met een perspectief?  Een perspectief dat de ontwikkeling van kwaliteiten als tevredenheid, helderheid en vriendelijkheid centraal stelt? Ontdek de drie juwelen die in deze cursus aan de orde komen:  de Boeddha, de Dharma en de Sangha. We bekijken, bespreken en onderzoeken elke avond één van de juwelen.

De drie juwelen staan centraal in elke boeddhistische traditie. Ze worden de Toevluchten genoemd: plaatsen om te schuilen, een toevluchtsoord, veilige haven. 

De Boeddha leer je kennen door het verhaal over zijn leven en de  vier inzichten: ouderdom, ziekte, dood en de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de waarheid. 

De Dharma is de leer van de Boeddha  en dit staat voor de (diepere) waarheid van het leven, het Pad van vrijheid, van ontwikkeling van je potentieel.  

De Sangha zijn de mensen die het boeddhisme beoefenen, vrienden op het Pad.  We onderzoeken in de cursus de betekenis van  –spirituele- vriendschap.

Meditatie en reflectie maakt deel uit van de cursus en beiden worden geïntroduceerd en begeleid.

€35 Vrijgevigheid is een belangrijke waarde voor ons centrum. Kun je de kostprijs voor deze cursus niet betalen? Bel of mail ons, dan zoeken we een oplossing.