Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus: Verander je Perspectief: Boeddhistische Vaardigheden voor Lastige Emoties (online)

Herhalend evenement bekijk alles

4 november 2021 @ 19:00 21:00

Verander je Perspectief: Boeddhistische Vaardigheden voor Lastige Emoties

Wat?
boeddhistische methoden leren kennen om met lastige emoties om te gaan

Wanneer?
Zes donderdagavonden op 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november en 2 december  
van 19:00 tot 21:00.

De cursus heeft een stapsgewijze opbouw, dus we raden je aan alle sessies bij te wonen. Je krijgt elke week een email toegestuurd met een link naar een opname van de presentaties en meditaties.

Waar? online. Je ontvangt de zoomlink op de dag dat de cursus begint. 

Kosten: 60 -80 -100 euroJe kunt zelf de hoogte van je bijdrage bepalen, voor aanvang van de cursus te voldoen. De reden dat we verschillende opties hebben is dat we niemand willen uitsluiten van deelname vanwege de kosten en Yashobodhi ook niet tekort willen doen. Het is haar levensonderhoud. 

Overmaken op rekeningnummer NL98INGB0002498334, ten name van Stichting Boeddhistisch Centrum Amsterdam Triratna. Onder vermelding van: “cursus Verander je perspectief”. 

Goed om te weten

Deze cursus is niet geschikt voor je als je acute geestelijke gezondheidsproblemen hebt. 

Kun je deze 3 vragen bekijken en voor jezelf nagaan of je ze bevestigend kunt beantwoorden? Ze zijn bedoeld om ons te helpen een indruk te krijgen van je ervaring en voor jou om het beste uit deze cursus te halen.  

– heb je ervaring met werken aan jezelf?  In relatie tot je werk, in therapeutische setting, supervisie, coaching enzovoort. 

– heb je ervaring met meditatie of mindfulness?  

– zijn er mensen in je omgeving met wie je over je ervaring in de cursus kunt praten? 

Heb je twijfels of je mee kunt doen of andere vragen? Neem dan contact met ons op triratna.lagelanden@gmail.com

We gaan uiteraard met zorgvuldigheid en met in achtneming van de privacy afspraken om met je antwoorden en vragen. 

Wat houdt de cursus in?

We kunnen soms last hebben van onze emoties, ze kunnen ons heen en weer zwiepen zoals de wind dat met de bomen doet (vooral in de herfst).  

Wat gebeurt er als we onze emoties eens onder de loep nemen en ze vanuit een boeddhistisch perspectief bekijken? De zoektocht van de Boeddha begon met lijden (dus lastige emoties) en hij vond een uitweg. 

De cursus ‘Verander je Perspectief’ biedt een stappenplan dat we kunnen volgen als we moeilijke emoties ervaren. Door de in de cursus aangeboden methoden uit te proberen, ontwikkelen we onze vaardigheden. Volgens de Boeddha komt lijden voort uit onwetendheid, ofwel avidya. Een andere vertaling van dat woord is het ontbreken van een vaardigheid, bijvoorbeeld zoals die van een dierentemmer. Doe mee met dit avontuur en schrijf je in voor de cursus. Samen staan we sterk en kunnen we heel wat wilde beesten temmen of stormen doorstaan.

Wat kun je verwachten van een sessie?

De Zoom-sessies zijn een combinatie van presentatie, interactie in kleine groepjes en de grote groep, en begeleide korte meditaties. Je krijgt elke week een thuisopdracht, zodat je kunt oefenen met de methoden die in de cursus worden besproken. Oefening baart tenslotte kunst. De opdrachten bestaan uit een schrijfopdracht, optioneel, die je in ongeveer 30 minuten kunt doen en een mindfulness oefening die je in de loop van de dag kunt doen als je met een lastige emotie te maken krijgt. Na elke sessie ontvang je een e-mail met een samenvatting van het besproken materiaal, links naar relevante artikelen, geluidsopnames van de sessie en een beschrijving van de thuisopdracht.

Wie is Yashobodhi?

Yashobodhi komt oorspronkelijk uit Nederland, maar woont en werkt sinds 2010 in het Verenigd Koninkrijk. Ze ging halverwege de jaren negentig op haar eerste boeddhistische retraite. Ze geeft al meer dan 15 jaar les in boeddhisme, meditatie en mindfulness. Yashobodhi leidt regelmatig retraites in het VK en internationaal. Ze was tot 2018 fulltime aan het West London Buddhist Centre verbonden.