Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Cursus Verander je Perspectief: Boeddhistische Vaardigheden voor Lastige Emoties (online)

Herhalend evenement bekijk alles

20 april 2021 @ 08:00 08:45

Een nieuw initiatief voor de sangha van de Lage Landen!
boeddhistische methoden leren kennen om met lastige emoties om te gaan

Wat houdt de cursus in?
Ook zonder een pandemie kunnen we soms veel last hebben van onze emoties. Maar wat gebeurt er als we onze emoties eens onder de loep nemen en ze vanuit een boeddhistisch perspectief bekijken? De zoektocht van de Boeddha begon met lijden (dus lastige emoties) en zoals we weten, vond hij ook een uitweg. Door het praktisch toepassen van de leringen van de Boeddha kunnen we zelf ook die weg volgen naar het einde van het lijden. De cursus ‘Verander je Perspectief’ biedt een stappenplan dat we kunnen volgen als we moeilijke emoties ervaren. Door de in de cursus aangeboden methoden uit te proberen, ontwikkelen we onze vaardigheden. Volgens de Boeddha komt lijden voort uit onwetendheid, ofwel avidya. Een andere vertaling van dat woord is het ontbreken van een vaardigheid, bijvoorbeeld zoals die van een dierentemmer. Doe mee met dit avontuur en schrijf je in voor de cursus. Samen staan we sterk en kunnen we heel wat wilde beesten temmen.

Wanneer
Zes dinsdagavonden op 16, 23 en 30 maart en 6, 13 en 20 april, van 19:00 tot 21:00.

De cursus heeft een stapsgewijze opbouw, dus we raden je aan alle sessies bij te wonen. Je krijgt elke week een email toegestuurd met een link naar een opname van de presentaties en meditaties. Mocht je een keer missen dan kun je daar ook gebruik van maken.

Waar  Online. Je krijgt de link toegestuurd op 15 maart.

Aanmelden  Graag vóór 1 maart, zodat we een inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers.  Mocht je het nog niet zeker weten dan kun je je tot 1 dag van te voren aanmelden.

Emailadres voor aanmelden: triratna.lagelanden@gmail.com

Kosten 
Yashobodhi  voorziet in haar levensonderhoud door de Dharma te onderrichten, nu vooral online. We vinden het belangrijk haar met deze cursus financieel te kunnen ondersteunen. Daarom vragen we jullie bij te dragen door een richtprijs te geven.

De helft van het geld dat we ontvangen is voor Yashobodhi, de andere helft wordt verdeeld tussen de 4 stichtingen van de Lage Landen: Gent, Arnhem, Amsterdam en Metta Vihara.

Het cursusgeld voor deze 6-weekse cursus is afhankelijk van je financiële mogelijkheden €80-€100-€120 euro.

Voor de Nederlandse deelnemers:  Ons rekeningnummer is NL98INGB0002498334, ten name van Stichting Boeddhistisch Centrum Amsterdam Triratna ovv Cursus Yashobodhi. Je kunt ook betalen via de doneerknop op de homepage.

Wie is Yashobodhi? Yashobodhi komt oorspronkelijk uit Nederland, maar woont en werkt sinds 2010 in het Verenigd Koninkrijk. Ze ging halverwege de jaren negentig op haar eerste boeddhistische retraite. Ze geeft al meer dan 15 jaar les in boeddhisme, meditatie en mindfulness. Yashobodhi leidt regelmatig retraites in het VK en internationaal. Ze was tot 2018 fulltime aan het West London Buddhist Centre verbonden en geeft daar nog steeds elke week een klas, maar nu via Zoom.

Verander je Perspectief from Lucia van der Drift on Vimeo.