Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus: Geest, Reactief en Creatief

Herhalend evenement bekijk alles

15 april 2024 @ 19:00 21:30

Praktische informatie

Datum en tijd

Zes weken op maandagavond van 19:00-21.30. Data: maart 4, 11, 18, 25 april 8 en 15.
19:00 uur tot 21:30 uur

Locatie

Boeddhistisch Centrum Amsterdam
WG terrein, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, 1054 SP Amsterdam

Kosten

De kosten zijn 100 euro. Heb je een beperkt budget dan kun je 80 euro betalen. Dit is inclusief een cursusboekje. Betalen kan via:
– Cash in de danaschaal in het centrum
– Overmaken naar NL98INGB0002498334 (onder vermelding van de activiteitsnaam)
– Via een betaalverzoek
– Of scan de digitale QR-code in het centrum

Aanmelden

info@bcatriratna.nl

Informatie/vragen

info@bcatriratna.nl

Geest, reactief en creatief

Een praktische cursus in creativiteit.
Een van de meest cruciale inzichten van de Boeddha is dat onze geest, ons bewustzijn, bepaalt hoe we denken, handelen en daarmee dus indirect onze wereld schept. In deze cursus verkennen we dit diepgaand, waarbij we ons richten op twee fundamenteel verschillende modi van de geest: reactief en creatief.

Het spirituele pad omvat de verschuiving van een reactieve naar een creatieve geesteshouding. We ontdekken dat we niet langer gebonden hoeven te zijn aan onze oude gewoontepatronen maar dat we een keuze hebben. Een keuze die creatiever van aard is en die wordt voortgedreven door wijsheid en compassie.

In deze cursus bieden we een combinatie van theoretische inzichten, open discussies, geleide meditaties en praktische oefeningen. We staan stil bij wat dit betekent voor ons dagelijks leven en onderzoeken manieren om minder reactief te zijn en meer creatief te handelen, ongeacht de uitdagingen die zich voordoen.

Deze cursus verwelkomt deelnemers die vertrouwd zijn met de Triratna-beweging, of al eerder een cursus bij ons hebben gedaan, enige ervaring hebben met meditatie en nieuwsgierig zijn naar manieren om hun creativiteit te vergroten in alle aspecten van het dagelijks leven. Bij de prijs van de cursus zit het boekje ‘Geest: Reactief en Creatief’ inbegrepen.

Met Parina, Carlos en Boris