Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Cursus Leren Mediteren

Herhalend evenement bekijk alles

14 november @ 19:30 21:30

Wil je ontdekken wat echt belangrijk is voor jou? Ben je benieuwd naar wat meditatie inhoudt en of het je meer rust kan geven? Dan is deze cursus wat voor jou! Vanaf zaterdag 14 mei bieden we de cursus Leren Mediteren aan in ons centrum.

Onderwerp:      
Stapsgewijs leren mediteren.

Data:
Vier keer op maandagavond van 19.30-21.30 uur op 14, 21, 28 november en 12 december.

De cursus heeft een opbouw, om het maximale eruit te halen raden we je aan om alle vier de bijeenkomsten te volgen. Maar je kunt je ook aanmelden voor één of meerdere ochtenden.

Locatie:   
BCA WGterrein, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56,   1054 SP Amsterdam

Kosten:    
50 euro voor de hele cursus of 15 euro per bijeenkomst. Het geld kun je overmaken naar rekeningnummer NL98 INGB0002498334 onder vermelding van cursus Leren Mediteren.


Vrijgevigheid is een belangrijke waarde voor ons centrum. Kun je de kostprijs
voor deze cursus niet betalen? Bel of mail ons dan.                                                     

Aanmelden:   
Je kunt je tot 1 dag van te voren aanmelden.

Informatie/vragen
info@bcatriratna.nl of 020-6327795

Cursus leren mediteren

Meditatie, mindfulness, boeddhisme… ze kunnen een ingang zijn naar een manier van leven die uitgaat van wie we zijn in ons diepste wezen: we hebben een geweldige capaciteit aan vriendelijkheid, energie en wijsheid in ons. Kwaliteiten die we hard nodig hebben in deze tijd waarin we zoeken naar een nieuw evenwicht. We verlangen er immers naar ons op een positieve manier te kunnen verhouden tot onszelf, elkaar en de wereld om ons heen.

In deze cursus Leren Mediteren gaan we specifiek aandacht besteden aan meditatie. Meditatie maakt het mogelijk te gaan zien wat zich afspeelt in je gedachten, je gevoelens, wat je gewoontes zijn. Door regelmatig te mediteren kun je ontdekken hoe je meer rust en focus kunt vinden in je dagelijkse leven. Maar ook ga je zien hoe je geest werkt en hoe dat weer van invloed is op de manier waarop je keuzes maakt.

Tijdens de cursus komen er diverse onderwerpen aan bod waarmee we aan de slag gaan, zoals: wat is meditatie, een goede meditatiehouding, de verschillende meditatievormen, ervaringen die je tegenkomt in je meditatie. We leren twee basismeditaties die we binnen Triratna beoefenen: het gewaarzijn van de ademhaling en de metta bhavana (cultiveren van liefdevolle vriendelijkheid)