Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus Leren Mediteren

Herhalend evenement bekijk alles

11 januari 2022 @ 19:00 21:00

Wil je ontdekken wat echt belangrijk is voor jou? Ben je benieuwd naar wat meditatie is en wat het je kan brengen? Dan is deze 4-weekse cursus wat voor jou!

Onderwerp:      
Stapsgewijs leren mediteren.

Data:
Dinsdag 11, 18, 25 januari en 1 februari

De cursus heeft een opbouw, om het maximale eruit te halen raden we je aan om alle vier de bijeenkomsten te volgen.

Locatie:   
Boeddhistisch Centrum Amsterdam

Kosten:    
50 euro voor de hele cursus of 15 euro per bijeenkomst.
Vrijgevigheid is een belangrijke waarde voor ons centrum. Kun je de kostprijs
voor deze cursus niet betalen? Bel of mail ons dan. 
Hier lees je hoe je kunt betalen (of geven).                                                    

Aanmelden:   
Je kunt je tot 1 dag van te voren aanmelden.

Informatie/vragen
info@bcatriratna.nl of 020-6327795

Cursus leren mediteren

Meditatie, mindfulness, boeddhisme… ze kunnen een ingang zijn naar een manier van leven die uitgaat van wie we zijn in ons diepste wezen: we hebben een geweldig vermogen aan vriendelijkheid, energie en wijsheid in ons. Kwaliteiten die we hard nodig hebben in deze tijd waarin we zoeken naar een nieuw evenwicht. We verlangen er immers naar ons op een positieve manier te kunnen verhouden tot elkaar en de wereld om ons heen.

In deze cursus leren mediteren gaan we specifiek aandacht besteden aan meditatie. Meditatie maakt het mogelijk te gaan zien wat zich afspeelt in je gedachten, je gevoelens, wat je gewoontes zijn. Door regelmatig te mediteren, kun je ontdekken hoe je meer rust en focus kunt vinden in je dagelijkse leven. Maar ook ga je zien hoe je geest werkt en hoe dat weer van invloed is op de manier waarop je keuzes maakt in het contact met jezelf, met anderen en met je omgeving.

Tijdens de cursus komen er diverse onderwerpen aan bod waarmee we aan e slag gaan zoalswat is meditatie, een goede meditatiehouding, de verschillende meditatievormen, ervaringen die je tegenkomt in je meditatie. We leren twee basismeditaties die we binnen Triratna beoefenen: het gewaarzijn van de ademhaling en de metta bhavana (cultiveren van liefdevolle vriendelijkheid)

Ons centrum is in verband met het Corona virus beperkt geopend. We nemen de voorzorgsmaatregelen die zijn voorgeschreven door het RIVM, de overheid en de Boeddhistische Unie Nederland (BUN) in acht. Lees hier meer.