Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus leren mediteren (4)

19 oktober 2019 @ 10:30 - 12:30

Voor mensen die willen kennismaken met mediteren, voor mensen die hun meditatie verder willen verdiepen, voor mensen die meditatie in de context van het boeddhisme willen onderzoeken.

Meditatie, mindfulness, boeddhisme… ze kunnen een ingang zijn naar een manier van leven die uitgaat van wie we zijn in ons diepste wezen: we hebben een geweldige capaciteit aan empathie, vriendelijkheid en compassie in ons. Maar hoe kom je er mee in contact? En hoe blijf je het onderhouden, ontwikkelen? Het antwoord is net zo simpel als moeilijk: door er met regelmaat aandacht aan te besteden.

Vier ochtenden gaan we specifiek aandacht besteden aan meditatie. Meditatie maakt deel uit van het drievoudige pad binnen de boeddhistische beoefening, naast ethiek en wijsheid. Door regelmatig te mediteren, kun je ontdekken hoe je meer rust en focus kunt vinden in je dagelijkse leven. Maar ook ga je zien hoe je geest werkt en hoe dat weer van invloed is op de manier waarop je keuzes maakt in het contact met jezelf, met anderen en met je omgeving.

De ochtenden bestaan uit een combinatie van inleidingen op meditatie en oefeningen: wat is meditatie, een goede meditatiehouding, de verschillende meditatievormen, ervaringen die je tegenkomt in je meditatie. We leren twee basismeditaties die we binnen Triratna beoefenen: het gewaarzijn van de ademhaling en de metta bhavana (liefdevolle vriendelijkheid)

De cursus heeft een opbouw, je leert het meeste als je naar alle vier de workshops komt.

Wel graag van te voren aanmelden via info@bcatriratna.nl

vol = vol, maximaal 10 deelnemers

In deze cursus belichten we telkens een ander aspect van de boeddhistische beoefening van meditatie.

Data: Zondag 15/9 en 29/9 ; zaterdag 5/10 en 19/10

Tijd: 10:30-12:30 uur (aansluitend lunch voor wie wil; zelf meenemen).
Deur is open om 10:15 uur

Kosten:
50 euro voor de hele cursus of 15 euro per bijeenkomst.
Vrijgevigheid is een belangrijke waarde voor ons centrum. Kun je de kostprijs voor deze cursus niet betalen? Schrijf of mail ons dan.

Aanmelden: Je kunt je tot 1 dag van te voren aanmelden.

Informatie/vragen:  info@bcatriratna.nl of 020-6327795

 

Gegevens

Datum:
19 oktober 2019
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

BCA Triratna: Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam