Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus: Hoe doe je dat, leven?

Herhalend evenement bekijk alles

Met Parina

26 april 2022 @ 19:30 21:30

Denk je weleens: “wie ben ik eigenlijk echt, wat wil ik uit het leven halen en in de wereld brengen? of: “hoe kan ik me verhouden met wat er nu in de wereld gebeurt?” of: “waarom is het zo moeilijk om oude gewoontes los te laten?” of “kon ik me maar een klein beetje minder druk maken over dingen die gebeuren?”

En merk je ook dat je vaak  bezig  bent met alle dingen die je moet doen, maar niet zo vaak met hoe je het kan doen?  Heb jij bijvoorbeeld weleens op je to-do lijstje gezet dat je vandaag wilt geven? Of dat je vriendelijk wilt zijn naar iedereen die je tegenkomt?

Het vertrekpunt in het boeddhisme bij het vinden van het antwoord op levensvragen is dat je leert om méér en méér te gaan leven  vanuit jouw waarden.  Het onderzoeken, ontdekken van je eigen diepste waarden en die tot uitdrukking brengen in je dagelijkse leven is  een pad met een happy end: de Boeddha heeft ons de 5 ethische voorschriften meegegeven als recept voor een gelukkig leven.

In deze cursus gaan we een laagje dieper kijken naar de 5 ethische positieve voorschriften, naar je dagelijkse leven of je nu op de fiets door de stad rijdt, in de auto zit, bij de kassa staat, op je werk bent, in je familie, je gezin, met je vrienden. Altijd en overal heb je  keuze in het hoe je de dingen doet. 

De eerste avond is een inleiding en de 5 volgende avonden zijn elk aan één van de 5 positieve ethische voorschriften gewijd:

De 2e avond  over liefdevolle vriendelijkheid

De 3e avond over vrijgevigheid

De 4e avond over rust/eenvoud/tevredenheid,

De 5e avond  over integriteit/eerlijkheid

De 6e avond  over opmerkzaamheid en helderheid.

We gaan met behulp van input over de boeddhistische leer, praktische oefeningen, reflectie, meditatie, uitwisseling en ritueel onze gedachten en gevoelens herkennen, erkennen en leren hoe ermee te werken zodanig dat je meer keuze krijgt in je reacties: van reactief naar creatief.

Tussendoor wordt je uitgenodigd het in je dagelijkse leven te gaan “doen”.

Voor wie:  mensen die onze meditaties kennen,  die met een frisse blik naar hun dagelijkse beoefening willen kijken en/ of één of meerdere cursussen hebben gevolgd in ons centrum.

Zes dinsdagavonden van 19.30-21.30 u

Data:

29 maart
5, 12, 19, 26 april (3 mei niet want is meivakantie)
10 mei

Doe je mee? Meld je dan aan via info@bcatriratna.nl

Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage (dana). Indicatie is 60 euro voor alle avonden. Je mag méér maar ook minder geven. Lees over dana en hoe je kunt betalen op https://www.bcatriratna.nl/doneren/