Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus boeddhisme in de praktijk

2 november 2017 @ 19:30 - 21:30

Cursus: Boeddhisme in de praktijk – o.l.v. Ksantivadin

Thema : spiegeltje spiegeltje aan de wand….

Kosten: Dana (vrijgevigheid)

Info:

Het Tibetaanse levenswiel is de spiegel waarmee we naar onszelf gaan kijken. Het levenswiel is als een magische spiegel, zelfs als een kristallen bol.

In deze spiegel kan je je op verschillende manieren zien. Het laat je zien hoe je afhankelijk van je stemmingen handelt en reageert. Elke keer dat je in deze spiegel kijkt, zie je meer of een ander aspect van jezelf.

Hierin zie je hoe je met jezelf en met je leven, en ook met dat van anderen, omgaat. Door hier naar te kijken kan je veel van jezelf leren. Ook kan je beter gaan zien waarom je bepaalde dingen doet en geeft het je handvaten om dingen anders te gaan doen, als je dat tenminste wilt.

In deze cursus gaan we op een gedetailleerde manier door de diverse aspecten van het levenswiel heen.

Naast de cursus over het levenswiel gaan we ook mediteren. Er worden twee meditaties geleerd en beoefend. Deze meditaties zijn het gewaar zijn van de ademhaling en de Metta Bhavana. Het gewaar zijn van de ademhaling helpt je om je concentratievermogen te vergroten en rustiger te worden. De Metta Bhavana helpt je bij het ontwikkelen en ondersteunen van positieve emoties.

Gegevens

Datum:
2 november 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Ksantivadin
E-mail:
ksantivadin@gmail.com

Locatie

BCA Triratna: Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56, Amsterdam