Boek Dhammapītika: De herontdekking van dankbaarheid

Dhammapītika heeft een nieuw boek geschreven, met de titel De herontdekking van dankbaarheid. Het biedt een nieuw perspectief op dankbaarheid. Inzage exemplaar: https://lnkd.in/ejpmcmMU

Uit het boek: Wat is dankbaarheid? Hoe kunnen we dankbaar zijn, voor wat en jegens wie? Dankbaarheid is niet passé, noch zweverig of weeïg, het tegendeel. Dankbaarheid is een positieve, hoopvolle en zelfs radicale levenshouding. Het brengt het beste in ons naar boven, zoals verwondering, besef van schoonheid, eerbied en verbondenheid. Dankbaarheid ondersteunt ons om onze hoogmoed (vooral ook onze hoogmoed jegens de natuur en de aarde) te kalmeren. Dankbaarheid draagt fundamenteel bij aan een verstandige, duurzame manier van leven. Kataññutā, de betekenis van dankbaarheid in het Pali, komt uiteraard aan bod. Het is een boek met gedichten, reflecties, oefeningen en verdere leestips.

Het boek is rechtstreeks verkrijgbaar of te bestellen bij de boekwinkel en via online winkel https://www.bravenewbooks.nl/books/287122