Ambedkar-dag

Op 14 oktober vieren we Ambedkar-dag, ook wel de dag waarop 65 jaar geleden, duizenden mensen in India zich bekeerden tot het boeddhisme, geinspireerd door Dr Ambedkar.  Dit was een keerpunt voor vele miljoenen mensen in India die in onderdrukking leefden omdat ze behoorden tot de caste van de Onaanraakbaren. De Dharma kwam in hun leven en dat betekende een weg vooruit naar vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Onze beweging is in India heel actief, de ordeleden en de sangha’s hebben in de afgelopen maanden hand en span diensten verricht bij het verlichten van de gevolgen van de COVID die juist veel mensen uit de laagste sociale laag trof.

Op 12 en 16 oktober zijn er vanuit Bristol en Cambridge hybride bijeenkomsten om deze gedenkwaardige dag en Dharma-revolutie te vieren.
Klik op deze link voor meer informatie

Dr. Ambedkar