Boeddhistische Actie Maand BAM: Vegetarisch en nog een stapje verder? Doe mee met één maand Vegan!

Juni is Boeddhistische Actie Maand (BAM). Boeddhisten van alle tradities in de hele wereld worden aangemoedigd van hun kussen af en in actie te komen, op een manier die helpt ons bewust te verbinden met de noden van de mensen, dieren en de aarde. In Triratna is het thema “BAM for the Earth”. Wij kiezen voor één maand Vegan: een maand geen dierlijke producten eten en kopen. Een maand om je bewust te worden van wat we ongemerkt doen en waarmee we leed veroorzaken en in stand houden.

En we gaan je daarbij helpen! in praktische zin met informatie, ervaringen, tips maar ook door met elkaar uit te wisselen en elkaar te inspireren over wat je zoal tegenkomt in jezelf aan plezier, weerstand, mogelijkheden. Uiteindelijk zit daar de grootste uitdaging: omgaan met onze voorkeur en afkeer, gewoontes en zienswijzen. Kortom: een kans om je beoefening in de praktijk te brengen! Kijk eens op www.Veganchallenge.nl. Onder het motto: “Daag jezelf uit!” helpen zij je te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Donderdag Sangha (BAM) avonden (online):

Donderdag 28 mei: Arthamitra vertelt waarom hij heeft gekozen voor een veganistische leefstijl in de context van zijn beoefening en Manigarbha vertelt over de praktische aspecten. 
Donderdag 4 juni: vegan quiz online via zoom
met Parina en Brenda
Vanavond gaan we onze kennis over veganisme testen. We doen een quiz (waaraan een prijs is verbonden!) en aan de hand van de vragen en antwoorden vertelt Brenda van de Vereniging voor Veganisme ons over de veganistische levensstijl.
Mocht je 28 mei met Arthamitra en Manigarbha hebben gemist, klik hier voor de informatie.
Ook als je niet meedoet aan één maand veganistisch ben je van harte welkom op deze avond.
Meld je aan bij info@bcatriratna.nl en je krijgt de link voor de Zoom. 19.30-21.00 uur
Om 19.15 uur gaat de online deur open

Donderdag 11 juni: Pauline en Jayavajri vertellen over hun motivatie om veganistisch te leven en laten zien hoe je kunt ontbijten.
Donderdag 18 juni: Mokshagandhi en Manigarbha vertellen over hun beoefening van liefdevolle vriendelijkheid en gewaarzijn ‘voor het welzijn van allen’ en delen hun ervaring over het koken van veganistische maaltijden.
Donderdag 25 juni: de laatste loodjes: veganistische hapjes in het BCA

Dinsdag 30 juni: afsluiting van de veganistische maand per zoom
met Parina en Arthamitra

Meld je aan bij info@bcatriratna.nl en je krijgt de link voor de Zoom. 19.30-20.30 uur
Om 19.15 uur gaat de online deur open