Zondag Themaochtend

Zondag 5 januari 10:30 – 12:30 uur
met Mokshagandhi

over uiterlijk en kleding.. onderscheiden of conformeren? wat bepaalt onze kledingkeus..

Misschien ken je het dilemma dat je enerzijds leuke kleding voor jezelf wilt kopen en er leuk uit wilt zien, en anderzijds denkt dat dat niet past bij een boeddhistische leefstijl of spirituele groei. Immers spirituele groei gaat toch over het innerlijk? En Boeddhistische monniken hebben toch ook niet voor niets altijd hetzelfde aan?….

In deze ochtend staan we stil bij uiterlijk, kledingkeuze en Boeddhistische ethiek. Onze gastspreker is Mokshagandhi. Aan bod komen verschillende ethische valkuilen waar je in kunt stappen als je kleding kiest of koopt. Daarnaast zullen we aandacht hebben voor de positieve kanten en mogelijkheden van kledingkeuze, zoals zelfexpressie, vreugde, vrijheid etc. Hoe kan kleding in plaats van een obstakel juist een hulp of verrijking zijn op het spirituele pad? Herken je het dilemma? Hoe maak jij keuzes over kleding?

We nodigen je uit om mee te praten over dit onderwerp. 

10.15-10.30 Inloop met koffie en thee 
10.30 start ochtend 
ca. 12.00 mediteren
12.30 gelegenheid tot lunch (brood en soep)
Kosten: op basis van dana (vrijgevigheid)
Opgeven: niet nodig