Zondag Themaochtend

Zondag 3 november 10:30 – 12:30 uur
met Arthamitra

Het thema van deze ochtend is de dood, met als gastspreker Arthamitra. Op het eerste gezicht voor veel mensen misschien geen aantrekkelijk onderwerp om over te praten… Maar wel iets waar we allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen.
Vanuit Boeddhistisch oogpunt is het een centraal thema, omdat het gaat over vergankelijkheid. Je zou ook kunnen zeggen dat alles dat verandert, ophoudt te bestaan, als het ware dood gaat. De dood was ook één van de belangrijkste redenen die de Boeddha motiveerde om zijn spirituele zoektocht te beginnen. Waardoor hij uiteindelijk het ultieme inzicht en verlichting bereikte. En waardoor wij vandaag de dag nog steeds inspiratie kunnen halen uit zijn leer. Arthamitra zal het thema belichten vanuit zijn eigen ervaring met de dood. Daarnaast is er zoals altijd ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en om bij vragen stil te staan als bijvoorbeeld: Hoe kijk je zelf naar de dood? Durf je ernaar te kijken? Zie je de dood als iets naars en negatiefs? Of zitten er ook mooie of inspirerende kanten voor je aan? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. We zullen de ochtend afsluiten met een meditatie.

De ochtend wordt geleid door Wineke en Matthijs.
Voor meer info: matthijs.post21@gmail.com
Je kunt komen zonder je aan te melden. We vragen een (vrijwillige) bijdrage voor de kosten (dana)