herdenking Sangharakshita’s verjaardag

Maandag 26 augustus 19:30 – 21:30 uur
met Dhammapitika, Ksantivadin en Akasasuri

Deze avond herinneren we en vieren we in het Boeddhistisch centrum de geboortedag van onze leraar en grondlegger van de Triratna beweging, Sangharakshita. Hij is geboren op 26 augustus 1925. Elke geboorte is een uniek moment. Daarna volgen levensfasen van baby tot ouder-wordende. Sangharakshita heeft in diverse boeken geschreven over zijn levensloop met al deze verschillende levensfasen. Herinneren van de geboortedag van Sangharakshita ondersteunt ons ook bij het herinneren van de betekenis van onze eigen geboorte en ‘er met gelijkmoedigheid zijn’ zoals het nu is. De avond begint om 19.30 uur, met inloop vanaf 19:00 uur. We mediteren, we doen een ritueel dat door 108 Triratnacentra in de wereld wordt gedaan en we zullen gedurende de avond verschillende stukjes lezen met elkaar, stukjes die hem karakteriseren.