Thema ochtend

zondag 7 juli, 10:30 – 12:30 u.
met Wineke en Matthijs

Op deze thema-ochtend zullen we opnieuw ‘geweldloos communiceren’ bij de horens vatten. Op 5 mei j.l. spraken we met Gunabhadri over dit onderwerp. Zij belichtte de boeddhistische leefregels waaronder leven vanuit liefde en eerlijke verbindende spraak, en legde het verband met het begrip geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg. Er was ruimte voor uitwisseling, oefening en bezinning. Het werd een mooie en interessante ochtend. We kwamen tot de conclusie dat de methode van geweldloze communicatie een handzaam hulpmiddel is om te leven vanuit de boeddhistische ethische richtlijnen. EN… we kwamen tot de conclusie dat dit best moeilijk kan zijn en oefening vergt. Vandaar een vervolg waarin we met name samen zullen oefenen met deze methode en zullen mediteren. Wineke en Matthijs nemen op deze ochtend de inhoud voor hun rekening en Reint ondersteunt.