Bezoek Bodhidharma

Op woensdag 6 juni kregen we bezoek van Bodhidharma, een ordelid uit India. Tijdens een gezamenlijke maaltijd vertelde hij hoe onze orde en beweging in India floreert, hoe er vaak honderden deelnemers uit geheel India op retraite komen in Nagaloka, het Triratna retraitecentrum in Nagpur, waar Bodhidharma aan verbonden is. Verder vertelde hij over het weer slechter worden van de positie van de ex-onaanraakbaren in India, ook ten gevolge van de politieke situatie. Maar ook dat dit indirect zorgt voor meer interesse in Boeddhisme omdat de van oorsprong ex-onaanraakbaren en lagere kasten meer inzicht krijgen in hun situatie en hun heil zoeken bij de Dharma.
Het was voor mij een leuke verrassing Bodhidharma na 21 jaar opnieuw te ontmoeten sinds we eind jaren 90 als collega’s werkten bij Windhorse Trading in Cambridge!
Arthamitra