Ceremonie Voorzitterschap Parina

Op zaterdag 2 februari werd het voorzitterschap van Parina met een ritueel bekrachtigd.  Hier een paar stukjes van wat ze vertelde over haar visie en verantwoordelijkheid:

“Soms is het goed om weer even terug te gaan naar de vraag: waarom bestaat dit centrum? Om een leven in de Dharma mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden en culturen.”

“De vraag is: Wat houdt Amsterdammers anno 2019 bezig?”

Dansen in het maanlicht: een uitnodiging.

Het maanlicht staat voor de bodhicitta: de diepe wens om vrij te zijn van lijden, voor onszelf en alle levende wezens.  Dansen in het maanlicht is dansen in die wens, die aspiratie. Samen dansen, daar plezier in hebben, bewegen, in allerlei verschillende ritmes, elkaar vasthouden en weer loslaten…

Ik nodig jullie met heel mijn hart uit, om mee te dansen in de komende jaren. 

En ik heb een diep vertrouwen dat we daarmee een kracht voor het goede in Amsterdam en in de wereld zijn.