Verslag van Chris vanuit retraitecentrum Adhisthana (3)

Lieve Sangha van Amsterdam, 20-06-18

Sinds de laatste nieuwsbrief is er niet veel bijzonders gebeurd. De routine van de studie- en werkweek zit er goed in. Iedereen is ondertussen op elkaar ingespeeld en de sfeer in de groep is prettig.

We zijn over de helft van de course waardoor we regelmatig praten over wat er na de course gebeuren gaat. Jack, Dennis, Vinod en ik gaan hierna direct verder met een studie of een baan. Voor Pablo en Mirko is dat niet duidelijk. Mirko zoekt naar een baan binnen Triratna en Pablo weet nog niet waarmee hij verder gaat.

Hier in Adhisthana zijn de omstandigheden voor de beoefening van boeddhisme ideaal en bij terugkomst in Nederland wil ik die thuis ook zo goed als mogelijk maken. Daarom ga ik proberen een herenwoongemeenschap op te zetten. Mocht je dit lezen en je denkt “Ik heb interesse” of “Ik weet iemand die interesse heeft” dan hoor ik het graag.

Maar eerst nog de rest van de course. Deze week hebben we een weekje vrij en mijn zusje komt langs om me te bezoeken. Martine en ik hebben wandelend en op de motor de omgeving verkend en veel koffietentjes bezocht. Morgenavond vertrekt ze weer, waarvoor we eerst nog een dagje Birmingham bezoeken. Het is fijn om iemand van thuis te laten zien wat ik hier meemaak.

Na de vrije week gaan we verder met de lessen. Saccanama heeft ons op het hart gedrukt dat we nog een aantal belangrijke weken hebben te gaan en hij vroeg ons om onze aandacht hiervoor niet te laten verslappen. We hebben de volgende drie weken les met als thema “de Sangha”, een week Buddhafield, een projectweek en een afsluitingsweek.

Buddhafield belooft nog wat te worden. Dit is een vijfdaags festival waar we een koffiecafé gaan runnen. Naast het vrijwilligerswerk hebben we tijd om van het feest te genieten. Het is een evenement met muziek, yoga, Dharma lessen en nog veel meer. Hoe dat is gegaan zal ik in de volgende en laatste nieuwsbrief vertellen.

Met warme groet,

Chris

Chris zijn studiegroep op Adhisthana (1)
Chris zijn studiegroep op Adhisthana (2)